Nocturnal Animals ile Analiz

Türkçe çevirisiyle "Gece Hayvanları" Tom Ford yönetmenliği ile kendini gerçekleştiren filmlerden.

Gerçekleştirme kelimesi film için fazlasıyla uygun. Neden derseniz; filmin gerçekliğini izledikten bir süre sonra daha yaşamaya devam ediyorsunuz. Tom'un moda tasarımcısı olması filmin kendisinde de etkili olmuş gibi çünkü başrolde izlediğimiz kadın karakter Susan, hem modanın içinde olan hem de onu eleştiren biri olarak karşımıza çıkıyor.

Susan'ın tanık olduğu aile anlayışı, annesinin yanlış tercihleri üzerinden şekillenmekte. İlk eşi olan Edward ile tanışması ve annesine benzemek istememesi de bu iki çember üzerinde ilerliyor. Susan Edward'la tanıştığı sırada alıştığı bir düzen ve düşünce anlayışının dışına çıkması gerektiğinin farkında fakat kendini bu duruma bırakacak cesareti bulma konusunda kararsız. İlk eşi Edward'ı ikinci eşiyle aldatarak bırakması da bu durumu açıklar nitetikte.

İkinci eşi Morrow ile mutsuz giden evliliğinin ardından Edward'dan aldığı roman Susan'ı sarsıyor çünkü roman bir nevi Edward'a hissettiklerini anlatıyor. Edward'ın romanda bahsettiği olayda; baş karakterin gece yolculuğunda yaşadığı korkunç bir travma resmediliyor. Kitap, karakterin eşi ve kızının tecavüze uğrayıp öldürülmesi üzerinden çektiği korkunç acıyla nasıl baş ettiğini üzerine ilerliyor. Aynı zamanda geçmişte Susan da Edward'ı çocuğuna hamileyken aldırarak terk etmiş.

Son sohnelere doğru aynada gördüğümüz Susan, Edward'dan bir buluşma mektubu aldıktan sonra tekrar hissetmeye başlamakta. Fakat Edward'ın gelip gelmeyeceği bir spoiler konusu olarak kalmakta.