Normal People

Sally Rooney'in "Normal İnsanlar" uyarlaması

Son yıllarda çokça konuşulan ve popülerliğini yitirmeyen, hakkında editler yapılan bir dizi. Dizi her biri 30 dakika olan 12 bölümden oluşuyor. Dizinin başrollerinde Daisy Edgar Jones-Marianne Sheridan karakterini ve Paul Mescal-Connell Waldron karakterini canlandırıyor.

Dizi sıradan bir aşk hikâyesi gibi görünse de pek öyle değil. İlk bölümde her gençlik dizisinde olan klişe 'popüler' oğlan ve 'dışlanan' kız olarak başlıyor, fakat izlediğimizde karakterler dahil her şeyin farklı olduğunu görüyoruz. Marianne izlediğimiz diğer karakterlere pek benzemiyor. Ailesel sorunları olan, yalnızlıkla başedebilen, zeki ve sözlerini esirgemeyen bir kız. İlk bölümlerde lisedeki yalnızlığını ve Connell Waldron'la olan ilişkisini izliyoruz. Connell Waldron lisede herkesle iyi geçinen, sevilen ve dersleri iyi olan popüler oğlan.

Connell'ın yaptığı hata sonucu birbirlerinden kopuyorlar fakat üniversitede tekrar karşılaşıyorlar. Bu sefer taraflar değişiyor Marianne popüler tarafken Connell tanınmayan ve kendine arkadaş bulamayan kişi oluyor. Connell'ın yalnızlığını ve lisede sahip olduğu arkadaş ortamına olan özlemini, yabancılık çekmesini ve kendini bir yere ait hissedememesini görüyoruz

Dizinin belirli yerlerinde ikilinin aile yaşamlarına ve arkadaş ilişkilerini görüyoruz. Marianne ailesi tarafından sevilmeyen ve abisinden şiddet görmesine rağmen korunmadığı bir aileye sahip. Marianne'nin dizinin içerisinde davranışlarının ve yaşadığı olaylara verdiği tepkilerin sebeplerinin aile yaşantısından ve travmalarından kaynaklı olduğunu görüyoruz.

Dizi boyunca karmaşık ilişkilerini, birbirlerinden kopuşlarını ve tekrar birleşmelerini izliyoruz. Birbirleri ile birlikte büyümelerine ve değişimlerine şahit oluyoruz. Karakterlerin birbirlerini çok iyi tanımalarına rağmen yaşadıkları iletişim sorunlarını ve nedenlerini izliyoruz.

Diziyi çekici kılan sadece oyuncular ve yaşanan olaylar değil. Aynı zamanda çekimler, mekanlar ve seçilen müzikler de diziye bambaşka bir boyut kazandırıyor.

Diziyi bitirdikten sonra mutlu ya da mutsuz olacağınızın garantisini veremem fakat izlenmesi gereken bir dizi olduğunu düşünüyorum, umarım beğenirsiniz.