Nostalji Durağı: Sadece Sen

Mutlu bir hayat yaşamak mı önemli yoksa mutlu son mu önemli.

Bir filmden beklentileriniz nelerdir? Sizi güldürmesi, ağlatması, gerçek hayattan koparması soyut ve hayali bir aleme taşıması. Bir filmi izlemenin en doğru anı nedir? Gece, gündüz, mutlu olduğunda, üzgün olduğunda.

Bir filmi izlemenin birçok farklı yönü ve durumu vardır. Ben bu filmi izlerken gece 02.30'du. kendimi yalnız, mutsuz ve karamsar bulduğum o anda izlemek istedim çünkü normalde dram izlemeyi sevmem biraz sulu gözlü olduğum için. İşte bu anda anladım ki ne izlediğin ya da ne zaman izlediğin değil hangi duygun içinde izlemeye karar verdiğin an önemlidir. Bu filmin yorumu yalnız ve çaresiz bir insanın bakış açısı ile kaleme alındığını unutmayın


Hikayemizin başkarakterlerinden Ali geçmişi karanlık olan eski bir boksördür. Diğer başkarakterimiz olan Hazal kaza sonucu görme engelli olan ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan güçlü bir kadındır. Buraya kadar aslında hayatları kendi hallerinde ilerlemektedir. Hazal her akşam Ziya amca ile otoparkta dizi izlerken birgün otoparka gittiğinde Ziya amcanın yerine Ali'yi bulur. Ali ile tanıştıktan sonra birlikte dizi izlemeye devam ederler ve aralarında bir aşk başlar. Aralarında başlayan bu ilişki klasik bir aşk hikayesidir tek bir fark ile bu fark ikisininde birbirleri için yaptıkları nahif davranışlardır. İki insanın yaşadığı ilişkideki nazik davranışların ne kadar önemli olduğunu ve bu nahifliğin hayatımızı ne kadar değiştirdiğini gördüm.

Zaman geçer ve tesadüfler başlar. Ali, Hazal'ın görme yetisini ve ailesini kaybetmesine neden olan kazada az da olsa suçu olduğunu öğrenir. Ali bunu atlatamadan birde Hazal'ın görme şansı olduğunu ama ameliyatının pahalı olduğunu da öğrenir ve daha da vicdan azabının altında ezilir. Kendinizi Ali'nin yerine koyun sevdiğinizi mutlu etmek için ne kadar ileri gidebilirsiniz, onun için neler yaparsınız onun için kendi benliğinizden vazgeçer misniz? Sizi bilemem ama Ali sevdiği için kendi benliğinden vazgeçti.

Ali sevdiği için kendi benliğinden vazgeçti ama bu ikisi içinde mutluluğu getirdi mi sizce işte burada mutluluğun neye göre yorumlandığı durmu devreye giriyor. Mutluluk görecelidir. Neyse Hazal iyileşir ama bu sefer Ali'yi kaybeder. Filmin yorumlarını okuduğumda izleyiciler mutlu sonla bitti ve bu çok güzel diye çok sevinmişler. Bana sorarsanız Ali ve Hazal'ın hikayesi mutlu sonla bitmedi mutlu devam eden bir hayat oldu. Mutlu sonlar çok abartılıyor. Kötü bir hayat yaşayıp son anın mutlu olmasını mı isterdiniz yoksa mutlu bir hayat yaşamayı mı? Bana sorarsanız Hazal ve Ali mutlulukları için savaşıp birbirlerini bulduklarında da mutlu bir hayat yaşadılar. Önemli olanda budur çünkü mutlu sonlar sadece masallarda olur ve bizim yapabileceğimiz tek şey mutlu bir hayat yaşamaya çalışmaktır.

Fimi izleyip sizler karar verin Hazal ve Ali'nin hikayesi mutlu bir son mu yoksa mutlu devam eden bir hayat mı?