Okunması Gereken Tarih Kitapları

Bu yazımızda sizler için en çok okunan tarih kitaplarını listeledik. Keyifle okumanız dileğiyle!

Bu yazımızda tarihten hoşlananlar, tarih öğrencileri ve tarih kitaplarını okumayı sevenler için okunması gereken tarih kitaplarını listeledik. Keyifle okumanız dileğiyle!

  • SAPIENS: HAYVANLARDAN TANRILARA İNSAN TÜRÜNÜN KISA BİR TARİHİ: Hayvanlardan Tanrılara Sapiens, insan türlerinin evrimini konu alır. Harari kitapta modern insanı "Sapiens" ismiyle anar. Kitabın konusu kısaca modern insanın işbirliği yapabilme yeteneğiyle dünyayı domine etmesidir.
  • TARİH: Konusu, Pers İmparatorluğu ile Antik Yunan Kent Devletleri arasında yapılan Pers-Yunan savaşlarıdır.
  • 21.YÜZYIL İÇİN 21 DERS: 21. yüzyılda yaşanan ekonomik, politik, ve teknolojik gelişmelerin insanı, toplumu, gezegeni nasıl etkileyebileceğine dair çarpıcı tahminlerde bulunuyor. Yazar, bu kitabında sade bir dil kullanarak anlatımı kolaylaştırmıştır.
  • BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE: 1800'lerin son döneminde Finlandiya halkının içinde bulunduğu durumu, cehaletten kurtulmak için ülkedeki bir avuç aydının verdiği olağanüstü mücadeleyi anlatır.
  • BENİM ADIM KIRMIZI: Osmanlı Padişahı III. Murad'ın saltanat döneminde dokuz gün süreyle karlı bir havada İstanbul'da geçer. Saray hattatları ve nakkaşları padişahın emriyle hazırlanan bir kitap için gizlice Frenk etkisi taşıyan resimler yaparlar.
  • NUTUK: Atatürk tarafından yazılan Milli Mücadele dönemini ve sonrasında yaşanan süreçleri ele almaktadır. Türkiye'nin kuruluş sürecini detaylı olarak ele almıştır. Kitabın içerisinde Türk gençliği için önemli öğütler ve dersler bulunmaktadır.
  • YARININ KISA BİR TARİHİ: Kitap, insanlığın yarınını ele alıyor. İnsanlığın yalnızca basit işlerle uğraşırken zamanla dünyaya egemen olması, gücünü ve egemenliğini gittikçe arttırmasını anlatmaktadır.