Orhan Pamuk: Masumiyet Müzesi

Füsun, genç ve güzel bir kızdır. Kemal, Füsun’u gördüğü ilk anda aslında ona âşık olur.

1975 yılında başlayan hikâye, tekstil zengini Basmacı ailesinin okumuş 30 yaşındaki oğulları Kemal ile uzak akrabaları, durumları pek de iyi olmayan Keskin ailesinin 18 yaşındaki güzel kızı, bir giyim butiğinde tezgahtarlık yapan Füsun arasındaki aşkı konu almaktadır.

Füsun, genç ve güzel bir kızdır. Kemal, Füsun’u gördüğü ilk anda aslında ona âşık olur. Bence, aslında iki kişilik bir aşktan ziyade bu, takıntılı bir aşk hikayesinin ta kendisidir.

Kemal, başarılı ve zengin bir aileden geliyor. Kemal, Sibel ile nişanlı ve bu iki sosyetenin tanınan ve bilinen iki kişisi o dönemde. Evlenmeleri ve imrenilecek bir çift olmaları gerekirken Kemal’in karşısına Füsun çıkıyor. Aslında, uzak bir akraba ile karşılaşmaktan öteye gitmeye başlayan bu durum, hem Kemal’in hem de Füsun’un hayatlarının dönüm noktası oluyor.

Masumiyet Müzesi, aslında okurunu içine hızla çeken, etkileyici cümleleri ile okurken size keyif veren çok özel bir kitap. Öyle bir kitap ki, kitaptaki her şeyi gidip görebileceğiniz bir müzesi dahi var.

Çok fazla inceleme yapmak ya da henüz okumamış olan kişilere pot kırmamak için şimdilik bu kadar bırakacağım ama size aşkı ve takıntıyı her sayfasında hissettirecek bu kitaba bir şans vermeyi unutmayın.