Oturmaya mı geldik: Müzik Dünyasından Son Gelişmeler

Bu yazıda müzik dünyasını mercek altına alıyoruz.

Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar diyerek karşıladığımız 2023 yılı bahar ayları entertainment camiası için hareketli devam ediyor. Gelin birlikte son günlerde müzik camiası kışa nasıl veda ediyor ona bakalım.

Fifty Fifty - Cupid (Twin Ver.)

Bu şarkıyı internette son günlerde rastlamış olma ihtimaliniz çok yüksek. Aslında nugu (Çok tanınmayan sanatçılar için kullanılan Korece bir terim) bir grup Fifty Fifty. Bu şarkının ingilizce versiyonu en çok dinlenen hali olmasına rağmen orijinal hali de aynı şekilde güzel. Sözlerine diyecek hiçbir kelimem yok, sizi direkt içine çekiyor zaten. 2023 yılında böyle daha yavaş, akustik şarkılar duymaya devam edecek gibi duruyoruz. Aynı zamanda bu yıl görmeye başladığımız ballerina core denilen stile de çok uyan bir şarkı, popüler olmasına şaşılmamalı o yüzden. Bu şarkılarını beğenirseniz grubun diğer şarkısı Tell Me'yi de dinlemenizi öneririm.


Kai - Rover

Ben var ya ben Reggaeton'un kölesi olmuşum ya. Şarkı aslında Bulgaristanlı şarkıcı Dara'nın Mr.rover şarkısının korece versiyonu. Şarkının sample hakları alınmış ve üzerinde bazı oynamalar yapılmış, Dara yeni versiyonun söz yazarlarından biri aynı zamanda. Bu versiyonu diğerine nazaran daha çok sevdiğimi söylemem gerek çünkü Dara'nın söylediği halinde backvokal sesleri kulağıma hoş gelmiyor malesef. TikTok'ta karşınıza çıkarsa açıp bir dinleyinde gününüz güzelleşsin.

Albüm hakkında ufak bir fun fact: Şarkılardan birinin adı Bomba, hoşgeldin Kai Türkçe pop erası.


Lvbel C5, Arem Ozguc, Arman Aydin - Gaz Pedal

Daha resmen çıkışını yapmadan bile herkesin dilindeydi bu şarkı, doğal olarak hemen listelerde birinci sıraya oturdu. Kusura bakmazsanız bu tip Snoop Dogg'unda dediği gibi hıdıdıdıgıdı tipli şarkıları ben pek sevmiyorum. Dinlerken bana Çılgın Dershane jenerik müziği dinliyormuşum gibi geliyor hep ama sokakta yürürken yanımdan geçen bir arabının içinde duysam kesin kafamı sallarım o ayrı.


Alizade - LATIN VIRGIN

Yerli Cardi B'miz Alizade yeni albümünü geçen hafta yayınladı. Tabii hemen şarkılardan biri TikTok'ta dikkat çekmeye başladı. Şayet biraz dolandıysanız internette Şu An şarkısında denk gelmişsinizdir veya Afedersin şarkısına. Afedersin şarkısı Demet Akalın'ın aynı adlı şarkısının sözlerini içeriyor. Kusursuz 19 albümünde bulunan bu şarkının sözleri Ersay Güner'e ait, kendisinin açıklamasına göre Ersay Güner kendisine hediye etmiş. Gelecek günler bize ne gösterir bilinmez ama biz bu albümden daha çok şarkı duyacağız ona eminim.


Aleyna Tilki - Başıma Belasın

Bu ablanın arabesk sevdası ne yapıcaz biz bilmiyorum. Açıkçası ben kendisinin bir önceki şarkısı Tanırım İntiharı beğenmiştim, içimdeki amansız efkarlı tarafa iyi gelmişti. Ancak kendisinin yurtdışı çıkışı pek yolunda gitmedi diye arabeske döndüğünü görmemek için biraz kör olmak gerekiyor. Klibi de çıkan şarkı aslında Edis'in şarkısıyla birlikte çıktı, şarkı çıkmadan önce astroloğuna sorup ona göre gün belirlemiş Aleyna Tilki. Umarım menajerini değiştirir ve müzik dünyasında daha istikrarlı yollarda ilerler.


Lana Del Rey - Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Blvd

Lana kadın lütfen daha fazla yaralarımı deşme. 16 şarkılık bu albümde 6 adet düet bulunuyor, 2012 yılındaki Simay olsa Tumblr hesabında bu albüm için ölüp bitiyor olurdu kesin. Albümde görebildiğim tek sorun şarkıların isimlerinin çok uzun olması olabilir. O kadar kusur kadı kızında da olur canım, yapacak bir şey yok. Albümü dinlerken bir şişe kola açmayı ve yeni kişiliğinizi oluşturmayı unutmayın!


Şimdilik bende ve müzik dünyasından bu kadar. Müzik ruhun gıdasıdır diyor ve sizleri doyacağınıza emin olduğum bu listeyle başbaşa bırakıyorum. Müzikle kalın, hoşçakalın!