Parizyen Stili

Fransız kadınların stili.

Parizyen modası, Fransız kadınların sokak stilinden alınan ilhamla yapılan giyim tarzıdır. Klasikliği, sadeliği ve şıklığı benimseyen bu tarzın önemli isimlerinden Birkin Bag’e ilham olmuş Jane Birkin ve Audrey Hepburn gösterilebilir.

Bu tarzın öne çıkan mottosu, eforsuz güzelliktir. Fransız kadınları minimal makyajlarla, dağınık saçlarıyla ve minimal ama tarz dolaplarıyla olabildiğince sade, eforsuz ve şık görünmeyi hedefler. Bu tarzı benimsediyseniz dolabınızda olmazsa olmaz diyebileceğimiz parçalara göz atalım.

Basic Tişört ve Gömlekler

Bu tarz için olmazsa olmaz beyaz, siyah ve naturel renklerde sade tişörtlerle gömlekler. Bu stilde kalıplar da çok önemli, çok dar veya çok oversize tercih edilmiyor. Yani fiziğinize yakışan regular bir fit seçmelisiniz.

Kış için Kaşmir Kazaklar

Yine kışın giyebileceğiniz kazaklar basic veya çizgili olabilir ancak yine sadeliği benimsemelisiniz. Kazaklarınızı ayrıca kabanlarınızın veya tişörtlerinizin üstüne atarak şık bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Pantolonlar

Pantolonlar özellikle bu tarzda çok önemli. Bele ve kalçaya tam oturan daha düz fit jeanler ve kumaş pantolonlar oldukça revaçta.

Elbiseler

Yine tarafımızı sadelik ve şıklıktan yana kullanarak beyaz ve siyah ağırlıklı olmak üzere basic bir elbise belki bir saten elbiseden yana kullanabiliriz.

Ayakkabılar

Genellikle babet ve topuklulardan oluşan ayakkabılar şıklığın önemli ve vurgulanan bir parçası. Pek spor ayakkabı tercih etmeyen Fransızlar, tercihlerini Chanel babetlerden ve bir çift Mary Jane’den yana sık sık kullanıyor. Tabi farklı sandaletler ve topuklu ayakkabılar da tercih edilebiliyor.

Dış Giyim

Genelde siyah blazerlar, trençkotlar ve oversize kabanlar tercih edilen bu stilde, yalnızca kabanlarda oversize’lıktan yana bir duruş sergileniyor. Dolabınızda olmazsa olmaz bir kaban ve siyah bir blazer bulundurabilirsiniz. Kabanın renklerine gelince, daha naturel renkler ve siyah tercih edilebilir.

Aksesuarlar

İpek fularlar ve şapkalar yine bu stilde çokça tercih ediliyor. Ayrıca Fransız kadınları sizi şaşırtabilir ancak çanta olarak bir sepet taktıklarını görmek mümkün. Sepet yoksa bile ya klasik bir çanta ya da hasır çantaları taktıklarını görmek mümkün.

Son Olarak Kırmızı Ruj

Parizyen stilinizi tamamlamak için son ihtiyacınız cilt alt tonunuza uyan o mükemmel ruju bulmak ve bulduğunuzda voila! Artık siz de Parizyensiniz.