Patates Sütü! Yeni Trend mi Oluyor?

Yeni bitki bazlı (vegan) içecek trendi ile tanışın!

Geçtiğimiz yıllarda, vegan beslenenler için inek sütü yerine tüketilen pek çok alternatifle tanıştık. Badem sütü, soya sütü, yulaf sütü, hindistan cevizi sütü, fındık sütü gibi. Gelin bu sene trendler arasına giren patates sütünü inceleyelim.

2022 trendleri arasında, glisemik indeksinin yüksek olması sebebiyle "diyet dışı" görülen patatesi görmek bizi şaşırttı diyebiliriz.

Patates sütü ne işe yarıyor?

Kimi uzmanlar,  patates sütünün doymuş yağ ve şeker bakımından düşük olmasının tercih edilmesinde büyük etkisi olduğunu belirtiyor.


Evde patates sütü nasıl yapılır?

Evde patates sütü yapmak aslında kulağa geldiği kadar zor değil. İhtiyacımız olan malzemeler; bir büyük boy patates, tuz.

Patatesleri küp küp doğrayın ve tencerede haşlanmasını bekleyin. Haşlanmış patatesleri ve tencereden ayırdığınız patates suyunu blendera ekleyin ve 5 dakika kadar yüksek devirde karıştırın. Elde ettiğiniz patates karışımını bir tülbent yardımıyla süzün, pürüzsüz bir kıvam elde edin. 2-3 saat kadar soğumasını bekledikten sonra patates sütünüz hazır hale gelecek. Afiyet olsun.