Patili Ruh Eşinizle Eşleştiren Uygulama

Bir flört uygulaması olarak bilinen Tinder, Ulusal Köpek Haftası ile birlikte yeni bir düzeni uygulamasına ekliyor. Bu düzen de barınakla iş birliği yaparak insanlarla evcil hayvanlar arasındaki sevgiyi fişeklendirmek oluyor.

Bu doğrultuda kullanıcılar, Tinder’ın oluşturduğu  ‘’Rescue Matches’’ web sitesi üzerinden profillerine kendi bölgelerindeki sahipsiz, barınaktaki köpekleri ekleyerek sahiplenmelerine aracı olacak.

‘’Fırsatçılara bir araç oldu’’

Bu özellik pek çok hayvansever tarafından olumlu yorumlarla karşılaşırken bazı ‘fırsatçılar’ için de araç oldu.  Bazı kişiler kulağa bencilce gelse de profillerine barınak köpeği eklemelerinin diğer hayvan severlerle eşleşme şansını artırmak olduğunu düşündü. Bu düşünce ise,  Honest Paws’ın 2021’de yaptığı bir ankete göre “Bu sevimli yavruları sağa kaydırmaya kim karşı koyabilir” diye düşünenlerin sayısının fazla olduğuyla kanıtlanıyor. Ankete göre Tinder kullanıcıların yüzde 60’ına profil fotoğrafında köpek olan birini sağa kaydırmak daha cazip geliyor.  Dolayısıyla bu özellik, bir tür ”Ben bir hayvanseverim” edasıyla yeni arkadaşlıklar için bir araç olarak kullanılmaya başladı.

İş birliği kapsamında ABD’de 5 farklı barınakla el ele veren Tinder, uygulamasının bu ‘hayvansever’ özelliğini bir süreliğine kullanıma açtı. Ulusal Köpek Haftası 24 Eylül’de sona ermesine rağmen iş birliğinin 20 Ekim’e kadar devam edeceğini açıkladı. Melissa Hobley ,(Tinder CMO’su) yaptığı açıklamada “Bu Ulusal Köpek Haftası’nda Tinder, insanların aşkı bulmalarına ve ihtiyaç sahibi köpeklere yeni evler bulunmasına yardım etmek istiyor çünkü hem insanlar hem de köpekler mükemmel eşleşmeyi arıyor. Ortak ilgi alanlarınızı ifade edebilmek, yeni bağlantılar oluşturmak için çok önemlidir, bu yüzden üyelerimize yeni birini bulmanın daha eğlenceli yollarını sunmak istedik, ister yeni bir köpek parkı arkadaşı olsun, isterse yavru bir köpeğin yeni sahibi olsun” diyor.