Penny Dreadful Ve Edebiyat

Edebyat karakterlerin Penny Dreadful'da yer edinmesi üzerine bir yazı.

İsmini 19. yüzyılda ucuz, bir penny'lik Britanyalı korku ve fantastik tiyatro oyunlarından alan Penny Dreadful, edebiyattan birçok karakteri içinde barındırarak bizi korku, gerilim ve macera dolu bir hikayeye sürükleyen bir dizi. Peki kim bu karakterler?

  1. Victor Frankenstein ve Prometheus

Dizinin en başından beri ana kadroda yer alan Dr. Victor Frankenstein sizin favori karakteriniz olmaya aday. Hikaye içindeki yeri ve oyunculuğu ile gönlünüzü kazanacak olan Dr. Victor Frankenstein ile birlikte, zamanla, canavarı Prometheus ya da kendine verdiği isimle John Clare, sizi diziye bağlamaya yetecek!


2. Dorian Gray

Oscar Wilde'ın klasikleşmiş ve en ünlü karakteri olan Dorian Gray de ana kadroda! Dorian Gray'in Portresi adlı eserde yer alan karakterimiz ile birebir aynı olmayan dizi karakterimiz Dorian'a hiç de benzemiyor değil. Ukalalığı, kendini beğenmesi, zevk düşkünlüğü... Dorian'ın geçirdiği değişiminden sonraki hali ile oldukça benzer olan dizi karakterimiz sizi oldukça eğlendirecek.


3. Dr. Jekyll ve(ya) Bay Hyde

Diziye sonradan katılan karakterimizin değişimini maalesef kitapta gördüğümüz şekilde göremiyoruz. Daha çok iki farklı kişilik olarak yer alan bu dizide yine de Dr. Jekyll ve(ya) Bay Hyde'ı izlemek oldukça keyifli. Bende yarattığı izlenime göre ağırlıklı olarak Hyde'a tanık olduğumuz bu dizide maalesef ki oldukça az yer alıyor ve izleyiciyi daha çok merakta bırakıyor.


4. Dracula

Diziye sonradan katılan bir başka karakterimiz ise Dracula. Kafamızdaki Dracula imgesi ile pek uyuşmayan bu karakterimiz hakkında söylenecek pek fazla söz yok maalesef zira kendisi dizide oldukça az bir yer ediniyor.