Perfect Match: Online Psikolog

Online psikolojik danışmanlık için sizin aradığınız uzmanlık alanındaki en uygun psikolog ile eşleşmek ister miydiniz?


Online Psikolojik Danışmanlık

Tüm dünyada yaygınlaşan internet kullanımıyla, çoğumuz artık her şeyi sosyal medya üzerinden yaşamaya başladık. Yaşamlarımızı dijitale taşıyarak kendimize yeni dünyalar kurduk. Bu yeni dünyaları kurarken tabii ki psikolojimize de önem vermemiz gerekiyordu. Bu ihtiyacımıza, çeşitli platformlarda alanlarında uzman olan, online psikolojik danışmanlık veren psikologlar koştu. Uygulamalarda veya platformlarda, size uygun olduğunuzu düşündüğünüz psikologlarla, belirli formlar doldurduktan sonra eşleşebilirsiniz. Eşleşmek için doldurduğunuz formlar, sadece sizin danışmanlık almak istediğiniz alanda danışmanlık verecek psikologlarla paylaşılarak, psikologların sizin hakkınızda bilgi sahibi olmalarını sağlayarak, sizlere en uygun hizmeti vermeleri için önemlidir.

Nasıl Gerçekleşir?

Form sonrasında, olması gereken şekilde uygulanan prosedür, deneme seansıdır. Eşleştiğiniz psikologla danışmanlığa devam edip, edemeyeceğinizi anlamak için öncelikle bir deneme görüşmesi gerçekleştirirsiniz ve sonraki online seanslar için anlaşırsınız. Danışmanlık için belirlenen tarih ve saatlerde, internet üzerinden aramaya bağlanarak anlaşılan dakika içerisinde bir görüşme gerçekleştirirsiniz. Memnun kalmazsanız, alanında uzman olan başka psikologlarla bu süreçleri tekrar deneyimleyebilirsiniz.

Online Psikolojik Danışmanlık Güvenilir Mi?

Her Online Psikolojik Danışmanlık uygulaması veya platformu tabii ki güvenli olmayabilir. Danışmanlık almadan önce psikologların gerçekten alanlarında uzman olup olmadığı araştırılmalıdır ve uygulama/platformun da ne kadar güvenilir olduğunu da araştırmayı unutmamalısınız. Danışmanlığın güvenirliği için en önemli koşul mahremiyettir. Güvenilir danışmanlık sürecinde, psikologlar uzmanlıkları hakkında şeffaf olurlarken; görüşme seanslarında ses ve görüntü kaydı alınmamaktadır. Başka şahıslarla özel bilgilerinizin paylaşılmadığı uygulamalar güvenlidir. Geleneksel Psikolojik Danışmanlık ilkelerine uyulan seanslar güvenilir olarak söylenebilirler.

Özellikle pandemi döneminde yaygınlaşan online terapiler/danışmanlıkların faydalı olduğunu düşünüyor musunuz? Bana göre, Hiwell gibi online psikolojik danışmanlıklar yararlı olabilir. İletişimin kolaylığı açısından deneyimli kişilerden, online danışmanlıklar alınabilir diyebiliriz. Peki siz online psikolojik danışmanlığı tercih eder miydiniz?

Yorumlarda buluşalım!