Podcast Önerisi: Bunu Ben de Yaparım

Bu yazıda size çok sevdiğim bir podcast önerisinde bulundum!

Selam!

Bu yazının konusu bugün ne yazsam, ne yazsam diye düşünürken Spotify'da geçen haftadan kalan, gözden kaçırdığım bir bildirimi görmemle "Eureka!" tarzında gelişti. Baktım ki aylardır yeni bölüm beklediğim canım, herkesten adını sakındığım podcastime yeni bölümler gelmiş. Dedim "artık bu sakınma bitmeli" ve sizle paylaşmaya karar verdim: Bunu Ben de Yaparım.

Şimdiye kadar kimseden duymadığıma şaşıyorum ismini çünkü aslında öyle kenarda köşede kalmış bir podcast değil, amatör hiç değil, tanımadığınız birisi de sunmuyor. Hostumuz aslında gayet ünlü biri: İbrahim Selim.

Ben podcastin ismini ilk gördüğümde didaktik bir şey olduğunu sandım ama "Bunu Ben de Yaparım", sizin podcasti izleyip, bir şeyler öğrenip söylediğiniz bir şey değil, İbrahim Selim'in "aman ne var canım ben de yaparım podcast" demesiyle ortaya çıkmış galiba :) (Gittim, biraz araştırdım efendim, İbrahim Selim'in daha önce başrolünde oynadığı bir tiyatro oyunuyla da aynı ismi taşıyor ama alakası var mıdır, bilemem. Orasını İbrahim Bey'e yazar, sorarsınız.)

Podcastin konusuna gelirsek, tabii ki neredeyse her podcast'te olduğu gibi her bölümde ayrı bir şeyden bahsediliyor. Daha doğrusu tek bir konu genelde 2-3 bölüme bölünmüş. Konular da hep hayatın içinden, arkadaş ortamında veya tek başınıza iken konunun oraya nasıl geldiğini anlamadığınız hem eğlenceli hem de üstüne kafa yorduran konulardan. Tabii İbrahim Selim'in eğlenceli mizacı ve sunum tarzı da anlatımı ekstra eğlenceli yapıyor. Benim favori konularım Reenkarnasyon ve Düğün olmuştu (evet bu alâkada konular). Bir de her Halloween'de yayınladıkları bir Halloween serileri var ki, çok iyi. Hazır Halloween de yaklaşmışken eskilere mutlaka bir göz atın derim.

"Ay ben podcast dinleyemem ya" diyenleriniz varsa demesin, çünkü ben de hiçbir zaman podcast dinlemeyi seven biri olmadım dikkatim kolay dağıldığı için. Hatta dinlediğim tek podcast bu diyebilirim. İbrahim Selim öyle güzel sunmuş ve tüm konular için arkaplanda bir uğraş olduğu o kadar belli ki, anlatımın içine çekilmeden edemiyorsunuz. O yüzden, normalde podcast dinlemeyen, dinleyemeyen biriyseniz bile mutlaka bir şans verin derim.

Bu iş sanırım önce Storytel için yapılmış, yani eğer kullanıyorsanız oradan da ulaşabilirsiniz ama tabii ki Spotify'da da mevcut ve buraya tıklayarak podcastin tüm bölümlerini görebilirsiniz. Şimdiden keyifli dinlemeler!