Police University

Üniversite, suç ve aşk. Üçü birleşip ortaya bir dizi çıkarsa nasıl olur? İşte cevabı.

Yoo Dong-Man eski bir polistir. 20 yıldan fazla süredir teşkilatta siber suçlar ve şiddet suçları alanında görev yapmıştır. Çoğu zaman dürtülerine göre hareket eder. Yoo Dong-Man, şimdilerde ise polis akademisinde hoca olarak görev yapmaktadır.

Çaylak öğrencileri de bulunmaktadır. Bunlardan ikisi, Kang Sun-Ho ve Oh Kang-Hee'dir. Sun-Ho, hackerlık konusunda kendini geliştirmiş ve zeki bir öğrencidir. Kang-Hee ise dürüst ve doğrucu oluşu ile ön plana çıkar.

Oh Kang-Hee (Solda) ve Kang Sun-Ho (Sağda)

Kang Sun-Ho, hayali olmayan ve liseden mezun olmaya gün sayan bir öğrenci iken karşısına çıkan teklif ve hayatın getirilerinden dolayı polis olmaya karar verir.

Akademiye girmeden önce karşılaştığı Oh Kang-Hee, farkında olmasa da polis olmasında onu yönlendirmiştir. İlk görüşte aşık olduğu Kang-Hee için akademiye gitmeye karar verir.

Akademiye kabul almış olması demek hâlâ orada okuyabileceği anlamına gelmemektedir. Hocalarından olan eski polis memuru Yoo Dong-Man, Sun-Ho'nun akademiden vazgeçmesi için elinden geleni ardına koymayarak onu bezdirmeye çalışır.

Geçmişte yaptıklarından pişman olan Sun-Ho, kendini hocasına kanıtlamaya çalışmaktadır. Ona, gizli bir şekilde, hacker olarak yardım etmeye başlar.

Eğer romantik bir dizi izlemeyi bekliyorsanız bu dizi kesinlikle size göre değil. Üniversite dizisi yapalım ama içinde aksiyonda olsun ve romantizmi unutmayalım derken ortaya çıkmış bir dizi gibi duruyor.

Gereğinden fazla uzatılan, dramatize edilmeye çalışılan konular ve kafa karışıklığı yaratmaya çalışırken ortaya çıkan boş sahneler fazlasıyla mevcut.

Krystal'ın (Oh Kang-Hee) oyunculuğunu çok sevmesem de bu dizide kendini daha da geliştirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

16 bölümden ziyade 10 bölüm olması sanırım senaryo açısından daha iyi olurdu. 16 bölüm boyunca sizi ekrana kilitleyen bir dizi olduğunu düşünmüyorum.

On üzerinden puanlama yapacak olursak verebileceğim en fazla puan, 3.5 olur.