Polisiye, drama ve komedi dizisi: White Collar

Bir FBI ajanı ile azılı bir dolandırıcının işbirliği ve arkadaşlığını anlatan polisiye, drama ve komedi dizisi: White Collar

White Collar, Jeff Eastin tarafından yaratılan, Tim DeKay'in FBI Özel Ajanı Peter Burke ve Matt Bomer'ın Burke'ün suç muhbiri olarak çalışan son derece zeki ve çok yetenekli bir dolandırıcı olan Neal Caffrey'i canlandırdığı bir Amerikan polisiye drama dizisidir.

Dizinin baş rollerinden biri olan Neal Caffrey ünlü bir dolandırıcı, sahtekar ve hırsızdır. FBI ile, özellikle de Özel Ajan Peter Burke ile başı beladadır ve üç yıllık bir kaçışın ardından sonunda Ajan Peter Burke tarafından yakalanmıştır. Dört yıllık hapis cezasının bitmesine üç ay kala kız arkadaşı Kate'i aramak için hapishaneden kaçar. Peter Burke Caffrey'i yeniden yakalar ve onu tekrar hapse gönderir. Neal Caffrey "beyaz yakalı suçluları" yani mali güdümlü, doğrudan şiddet içermeyen suçları işleyen kişileri yakalamak için Ajan Peter Burke'a bir teklif sunar. Peter Burke tarafından yeniden yakalanan ve cezaevine geri dönmek istemeyen Neal’ın sunduğu bu alternatif plan; suç konusundaki uzmanlığını sergilerken diğer bulunması zor suçluları yakalamaları için federaller ve ajanlarla ortaklık yapmayı içermektedir. Başlangıçta tedbiri elden bırakmayan ve bu anlaşma konusunda tereddütlü olan Peter Burke, Neal Caffrey ile birlikte zaman geçirmeye başladıkça kısa sürede onun kanunlara uyan ve hiç kimsede bulunamayacak sezgi gücünü ve olayların iç yüzünü anlama kabiliyetini fark eder ve böylelikle bu ikili arasında alışılmışın dışında bir arkadaşlık gelişir.

Yetenekli, zeki ve aynı zamanda da oldukça etkileyici olan Neal Caffrey; çalışkan, dürüst bir FBI ajanı ve evliliğine çok bağlı olan Peter Burke; Neal'ın en yakın arkadaşı ve onun gibi dolandırıcı olan Mozzie; organizatör olarak çalışan Peter Burke'ın eşi olan Elizabeth Burke; Peter Burken'un çalışma arkadaşlarından biri olup davalarda Neal ve Peter'a yardımcı olan Diana Berrigan; ekibin soruşturmaları sırasında gözetleme de dahil olmak üzere çeşitli görevleri yerine getirmekten sorumlu olup herkesin aksine Neal'ın ekip için göstermiş olduğu çabayı takdir eden Clinton Jones ve Neal yargılanırken onun aleyhinde ifade veren ve onu hapse geri döndürmeye kararlı olan bir sigorta şirketi müfettişi olup sonrasında Neal ile vakit geçirmekten hoşlandığını fark eden Sara Ellis gibi ana karakterlerin olduğu dizide Neal ve Peter ikilisinin suçları çözüp suçluları yakalamaya çalışmasını izlerken aynı zamanda kendi hayatlarıyla ilgili çözmeye çalıştıkları sorunları da görmekteyiz.

Dizinin her bir bölümünde Neal ve Ajan Peter'ın arkadaşlarıyla birlikte çözmeye çalıştığı farklı suçlar ve bu suçların getirmiş olduğu hikayelere yer verilmektedir.