Prens Charles Hakkında Şok İddia

İddialara göre Prens Charles 1 milyon avroluk bir bavulu kabul etti.

Sunday Times'ın haberine göre Galler Prensi, eski bir Katar başbakanından bir milyon avro nakit içeren bir bavulu almayı kabul etti.

Gazete, bunun Şeyh Hamad bin Jassim'in toplam üç milyon avroluk üç nakit bağışından biri olduğunu söylüyor.

Clarence House, şeyhten gelen bağışların hemen prensin hayır kurumlarından birine aktarıldığını ve tüm süreçlerin doğru bir şekilde takip edildiğini açıkladı.

Ödemelerin yasa dışı olduğuna dair hiçbir veri bulunmamakta.

Sunday Times'a göre, Prens Charles, 2011 ve 2015 yılları arasında eski başbakandan şahsen üç ayrı nakit bağış aldı.

Bir keresinde Clarence House'daki bir toplantıda paranın bir çantada teslim edildiği iddia ediliyor. Bir diğerinde gazete, nakit paranın Fortnum ve Mason alışveriş merkezlerinden gelen çantalarda bulunduğunu bildirdi.

Clarence House yaptığı açıklamada, "Şeyh Hamad bin Jassim'den alınan hayırsever bağışlar, uygun yönetimi gerçekleştiren ve tüm doğru süreçlerin izlendiğine dair bize güvence veren prensin hayır kurumlarından birine derhal iletildi." dedi.

Fonlar, belirtilen amacı "yaşamları dönüştürmek ve sürdürülebilir topluluklar inşa etmek" olan Galler Prensi Yardım Fonu tarafından koruma, eğitim, sağlık ve sosyal içerme gibi alanlarda iyi amaçlara hibe vererek alındı.

Fon Sunday Times'a, mütevelli heyetinin bağışçının meşru olduğu sonucuna vardığını ve denetçilerinin bağışı imzaladığını söyledi.

Prens Charles'ın hayır kurumlarına yapılan bağışlar, içlerinden birinin Birleşik Krallık onurunu ve vatandaşlığını güvence altına almak için Suudi bir bağışçıya yardım teklif ettiği iddialarının ardından son aylarda inceleme altına alındı.

Metropolitan Polisi bu yılın başlarında, 1925 Onur (Suistimallerin Önlenmesi) Yasası kapsamında Prens Vakfı hakkındaki iddiaları araştırdığını söyledi.

Vakfın tam işbirliği teklif ettiğini ve Clarence House, Prens Charles'ın hayır kurumlarına yapılan bağışlar temelinde sözde onur veya vatandaşlık teklifi hakkında herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi.

Prensin eski uşağı ve vakfın genel müdürü Michael Fawcett, hayır kurumu iddiaları araştırırken Kasım ayında istifa etmişti.

Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor.