Reklam ve Pazarlama İçin Kitap Önerileri

Reklam ve pazarlama alında altın değerinde bilgilere sahip kitap önerileri.


Reklamcılık ve pazarlama alanı genelde uygulama ve tecrübe ile öğrenilse de işin teori kısmına alanında başarılara imza atmış kişilerin tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanmak size çok şey katacaktır. Reklamcılık öğrencisi olarak kendi araştırmalarım ve okumalarıma göre okunması gereken 5 adet reklam/pazarlama üzerine kitabı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Reklamın Dili / Uğur Batı

Reklam sektöründe adını duyuran Uğur Batı, kitabında reklamı dilbilim, strateji, mesaj, retorik ve göstergebilim alanlarından inceliyor ve açıklıyor. Her başlığı yerli/yabancı örnek reklamlarla anlatıyor. Kavramları net bir şekilde açıklıyor. Ders kitabı niteliğinde bir kitap. Yayın evi Alfa yayınevi ve 340 sayfadan oluşuyor.

The Tipping Point (Kıvılcım Anı)/ Malcolm Gladwell



Malcolm Gladwell 2002’de yazdığı ve yayınlandığı ülkelerde hâlâ çok okunan bu kitabında kıvılcım ânı fenomenini, farklı coğrafyalardan ve farklı tarihlerden örneklerle gün ışığına çıkartıyor. Hangi reklamın neden tuttuğunu veya neden tutmadığını anlamamıza yardımcı bir kitap. Yayınevi MediaCat ve sayfa sayısı 244.


Mor İnek / Seth Godin

Adından daha dikkati üstüne çeken kitapta Seth Godin küçük çaplı işletmelere farklılaşıp dikkat çekerek başarılı olmanın yolunu anlatıyor. İçinde bol örnek reklam ve vaka incelemesi bulunmakta, üstelik komik bir dille anlatılmış. Yayın evi MediaCat olan kitap eğlenceli anlatımı ve 207 sayfa oluşuyla çabucak bitecektir.


İknanın Psikolojisi / Robert B Cialdini

Sadece reklam/pazarlama alanında değil günlük hayatta bile çok işe yarayacak kitapta insanları ikna etmenin yolları anlatılıyor. Günlük hayattan olaylarla insanın ikna mekanizmasını öğretiyor. Seçilen olayların eğlenceli ve dikkat çekici olması da okuma isteğini artırıyor. Kitabın yayın evi MediaCat ve sayfa sayısı 383.

Türk'ün Aklı Nasıl Çalışır / İdil Sevil

Reklam ve Pazarlama alanında hedef kitleyi tanımak onu analiz etmek hayati önem taşımakta. Bulunduğumuz ülkeyi düşünürsek de Türk'ü anlamak hedef kitleyi anlamamızda büyük kolaylık sağlayacaktır. İdil Sevil kitabında "neden tavla oynarız? Neden her işin kestirmesini buluruz?" gibi kültür değerlerimize yanıt buluyor. Bizi bize açıklayarak anlatan kitabın yayın evi Hümanist ve sayfa sayısı 132.