Renklerin ve Kıyafetlerin Ruh Haline Etkisi

Tercih ettiğimiz renklerin etkileri

Renkler ve giydiğimiz kıyafetler o günkü ruh halimizi etkiler. Renkleri algılama biçimimiz kültürün, doğanın etkileri yoluyla bilinçaltında ayrı bir şekilde yorumlanır. Bu sebepten dolayı kıyafet tercihlerinde renk büyük oranda belirleyicidir. Renkler ve kıyafetler gündelik hayatımızla ruh halimiz üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkiye sahiptir. Doğru renkleri tercih etmek modumuzu iyileştirebilir, çevrenizdekilerin sizi daha çekici bulmasına yardım edebilir.

Ne giyeceğimiz genellikle işkence gibidir. Uygun ortama göre kıyafet seçmek zor. Kararsız kaldığımız birçok an vardır. Kendimizi mutlu, enerjik, rahat hissettiğimiz kıyafetleri sıklıkla giyeriz. O kadar çok giyeriz ki artık onu giymiyim diye giyecek hiçbir şey bulamayız. Kıyafetimiz içinde ne kadar rahati mutlu hissedersek ve kendimizi çok güzel bulursak o gün moralimiz de bir o kadar yüksek olur. Ancak hiç rahat edemediğimiz, beğenemediğimiz bir kombin yaptıysak bütün gün huzursuz hissederiz.

Gelelim renklerin etkisine. Kıyafetin rahatlığının yanı sıra renkleri de ruh halimizi etkiler. Ten rengimize uygun giyinmeliyiz. Öne çıkmak, daha özgüvenli hissetmek, daha dikkat çekici olmak istediğimiz zaman genellikle kırmızı kıyafetler tercih ederiz. Kırmızı tutkunun rengidir. Kendimizi daha özgüvenli hissetmemize yardımcı olur. Güneşli ve cıvıl cıvıl bir günde ise sarı tercih edilebilir. Sarı pozitifliğin rengidir. O güne sıcaklık katar diyebiliriz. Rahatlamayı, iyi hissetmeyi sağlayan diğer bir renk ise mavidir. Her tonu güzel olan bu renk hem dikkat çekici, hem de rahattır. Doğanın en pozitif rengi ise yeşildir. Tabiki tercih meselesi olan yeşilin her tonu ayrı bir hava katar. Hem sakinleştirici hem canlı bir görünüm sağlar. Kendine güvenen bir izlenim yaratmak, genç bir görünüm için ise mor tercih edilebilir. Mor paranın sembolüdür. Bereket getireceğine inanılır. İnsanlara sakinliği çağrıştırır. Her renge uyan, her zaman vazgeçilmez parçamız olan, zarafetin simgesi olan rengimiz ise siyah. En çok tercih edilen renktir. Kendimizi iyi, güçlü hissettirir. Hareketliliğin ve canlılığın rengi turuncu olarak bilinir. Çok canlı olması sebebiyle her zaman iyi bir seçim olmayabilir ama canlılık sağlar.

Ne giyersek giyelim kendimizi iyi hissediyorsak hep güzeliz.