Road 96

Diktatör rejimden kaçmaya çalışan bir grup gencin hikâyesi.

Fransız stüdyo DigixArt tarafından HP'nin OMEN Presents programının bir parçası olarak Plug In Digital tarafından ek yayın desteği ile geliştirilen ve yayınlanan bir 2021 macera video oyunu olan Road 96, hükümetin başındaki diktatör rejimden memnun olmayan ve sınırı geçerek ülkeden kaçmaya çalışan gençleri oynadığımız hikâyeli bir hayatta kalma oyunu.


Oyun, bir diktatörlük altında yönetilen kurgusal Petria ülkesinde geçiyor. Her bölümde birbirlerinden bağımsız kendi ülkelerindeki bu rejime boyun eğmek istemeyen ve evlerinden kaçarak sınırı geçmeye çalışan gençlerin seçimlerini yönetiyoruz. Yollarda otostop çekerek sınıra ulaşmaya çalışıyor ve bu esnada her bölümde yolda tanıştıklarımızın hikâyelerini biraz daha öğreniyoruz. Hükûmeti destekleyen bazı kişilerin fikirlerini değiştirmek için çabalayabildiğimiz bu oyunda, her bölüm seçime biraz daha yaklaşıyoruz. Diktatör rejimin adayı olan Tyrak'a karşı muhalefetin adayı Flores.

Senaryoyu oynarken bizler için de tanıdık ögelere sıkça rastlayabildiğimiz, bu yüzden de fazlasıyla empati kurabildiğimiz ortalama 7-8 saat süren harika bir deneyim. Akıcı grafikleri ve hikâyeleriyle bizi içine çeken ve zaman zaman çaresiz hissettiğimiz bu yolculukta umut etmekten de hiçbir zaman vazgeçmiyoruz. Seçimlerimizle farklı sonlara ulaşabildiğimiz bu oyunda mutlu bir son dileğiyle!