Romantik Dram Film Önerileri

Romantik-Dram türünün en iyileri.

Film izlemenin yalnızca vakit öldürmek için yapılan bir aktivite olduğuna hiçbir zaman inanmamışımdır. Bana kalırsa farklı hayatlara üçüncü bir göz ile bakmak, yaşanılan hayatları anlamaya çalışmak da filmlerin izlenme sebepleri arasında yer alıyor. Ve bu izlenimlerin en iyi romantik dram türünde yakalanabileceğini düşünüyorum. Çünkü aşk ilişkilerinin romantik yönlerini ortaya koyan bu türler öte yandan yaşanılan zorluk ve edilmesi gereken mücadelelere de değniniyor. Son yıllarda izlediğim ve beni derinden etkileyen birkaç romantik dram filmini sizlerle de paylaşmak istiyorum.

1-One Day:

One Day filmini izleyeli epey bir zaman olmasına rağmen bende hissettirdiği duygular hala çok taze. Başrollerinde Anne Hathaway ve Jim Sturgess'in oynadığı film 1988 senesinde geçen bir aşk hikayesini konu alıyor. Hayat,bu genç çifti çeşitli tesadüfler ile her sene bir araya getiriyor. Birbirinden tamamen zıt iki farklı karaktere sahip olan gençler zaman içerisinde birbirlerine aşık oluyorlar. Başlarda her şey oldukça güzel ilerlerken filmin sonlarına doğru gözyaşlarınıza hakim olamayacak kıvama geliyorsunuz. İzlemeye doyamadığım One Day filmi romantik dram türünün en iyilerindendir desem abartmış olmam. Fırsat bulursanız mutlaka izleyin derim. :)

2- Five Feet Apart:

Film, iki hasta gencin hastanede verdikleri mücadeleyi konu alıyor. Kistik fibrozis hastası olan 17 yaşındaki Stella bilgisayarına bağlı bir hayat sürmektedir. Fakat Stella, Will Newman ile tanıştıktan sonra bambaşka bir hale bürünür. Birbirlerine aşık olan bu çiftin önünde maalesef çok büyük bir engel vardır. Will de tıpkı Stella gibi hastadır, bu sebeple birbirlerine yaklaşmamaları gerekmektedir. Ancak sürekli vakit geçiren çift ayrı kalamaz ve bir takım problemler yaşamaya başlarlar. Filmin sonunun sizi ağlatacağına garanti verebilirim. Türünün en iyilerinden olan filme benim puanım 10/10. :)

3- The Fault In Our Stars:

Hazel, 16 yaşında ve kanser ile mücadele eden bir kızdır. Ailesinin zoru ile destek gruplarına katılan Hazel, orada Agustus isimli bir genç ile tanışır. Agustus ise beyin tümörü ile mücadele etmiş ve bir bacağını kaybetmiştir. Bu ikili çok kısa bir süre içerisinde birbirlerine aşık olurlar. Hazel'in tedavi süreci boyunca hep yanında olan Agustus kız arkadaşının hayalini gerçekleştirmek için onunla birlikte yolculuğa çıkacaktır fakat Hazel'in hastalığı yolculuk edebilmesine izin vermez. Olaylar daha da üzücü bir hal alır ve çift çeşitli zorluklar yaşarlar. Tam anlamıyla bir dram filmi olan The Fault In Our Stars için de türünün en iyilerinden diyebiliriz.

Kaynakça:

https://listelist.com/romantik-dram-filmleri/

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ayn%C4%B1_Y%C4%B1ld%C4%B1z%C4%B1n_Alt%C4%B1nda_(film)