Sabah Ya Da Gece İnsanı Olmak

Sabah insanı olmak mı yoksa gece insanı olmak mı?

Hayatımız boyunca sıkça duyduğumuz ve yaşamak durumunda kaldığımız bir ikilem; sabah ya da gece insanı olmak.

Son zamanlarda gününü verimli geçirmek sözünü sıkça duymuşsunuzdur. Bazılarımız sabah erken kalkmayı severken bazılarımız sevmez. Ama son zamanlarda gününü verimli geçir mottosu yaygınlaşmış ve sabah erken kalkmayı sevmeyen insanlar üzerinde bir baskı kurmaya başlamıştır. Peki sabah insanı olmak mı gece insanı olmak mı? Bu sorunun cevabı hangisine yatkın olduğunuza bağlıdır. Gelin beraber sabah insanı olmak ile gece insanı olmak nedir, inceleyelim.

Sabah erken kalkmayı sevenler genellikle kendilerini sabah insanı olarak nitelendirir ve bu eylemden haz alırlar. Bu insanlar sabahın sessizliği eşliğinde işlerini yapmaya koyulan insanlardır. Sabah sakin bir kafayla işlerimi halletmeliyim düşüncesi de sabah insanı olma fikrinin altında yatan sebeplerden biridir. İnsanlar günlük telaşe içinde girdiklerinde sabahın sessizliğinde verimli kullanabildiği beynini, artık başka şeylerle ilgilendiği için yeterli verimi alamadığını düşünmektedir. Başka bir düşünce ise sabah yapılması gerekenleri bitirip günün geri kalanını akışına göre yaşama planıdır. Yapılacaklar listesi bittiğine göre akışa ayak uydurabilirim rahatlığı bedenimizi ele geçirmeye hazır olur.

Diğer tarafta ise gece insanları vardır. Her şeyin elini ayağını çektiği, sadece gecenin sessizliği ortaya çıktığında bu insanlar için verimli saatler başlar. Herkesin uyuduğu ya da kendi odasına çekildiği zaman beyinlerini daha verimli kullandıklarına, sabahtan beri akıllarına gelmeyen önemli fikirlerin bu gecenin sessizliğinde belirdiğine inanırlar. Geceleri tüm işlerini halledip sabahlarını uyuyarak geçirmeyi ya da sabah uyandığında dün gece işlerimi hallettim zaten rahatlığını tercih ederler.

Ama son zamanlarda sabahlarınızı verimli geçirin sözleriyle karşı karşıya kalmak gece insanları üzerinde bir baskıya neden olabilir. Bu söz herkesin sabah insanı olması gerektiğini düşünmemize olanak tanırken olmadığımız bir insana dönüşme yolunda bize önayak olabilir. Oysaki herkes sabah insanı olmak zorunda değildir. Günümü verimli geçirmeliyim sözü sadece sabah insanı olmakla bağdaştırılmamalı gece insanı olmanın da verimliliğe katkısı göz ardı edilmemelidir. Önemli olanın gününüzü verimli geçirmek ve kendinizi iyi hissetmek olduğunu düşünüyorsanız sabah ya da gece insanı olmanızın bir önemi yoktur.