Şahsiyet ve Ardında Kalanlar

Şahsiyet en iyi dizi mi?

Birkaç yıl önce PuhuTv'de yayınlanan Şahsiyet isimli dizi, iddia ediyorum Türk dizi tarihinin en iyi işlerinden biri.

Dizi Hakan Günday imzalı. Ben şahsen kendisinin sadece son çıkan ''Zamir'' isimli kitabını okudum ancak ''Daha'' isimli filmini izlemiştim. ''Daha'' tıpkı ''Şahsiyet'' Hakan Günday ve Onur Saylak ortak yapımı. Rahatlıkla tavsiye ederim.

Diziye gelirsek, ilk bölümde pek bir şey anlamıyorsunuz çünkü bölük pörçük geri dönüşler ile günümüz sahneleri harmanlanmış. Ancak ilerledikçe üstünüze bir ağırlık çöküyor ve ekrandan gözlerinizi ayıramıyorsunuz.

Agah Beyoğlu, yaşam tecrübesiyle karşınızda bir şeyler yaparken ilk önce ne yapıyor bu yaşlı adam demekten alamayacaksınız kendinizi. Biraz ketum biri ve kafasındaki tüm planı ve sebeplerini dizi boyunca hiç açıklamadı.

Öncelikle başrolde Haluk Bilginer var, ben kendisini ve yaptığı işleri beğenirim. Yıllardır bu işi yapar ve bilgili, görgülü bir imaj var benim gözümde. Daha bir diğer başrol ise Agah Beyoğlu'nun peşinde olan polis Nevra.

Nevra'nın problemli bir yaşantısı var özellikle ikili ilişkiler açısından. Annesiyle arası bozuk, babası vefat etmiş. Romantik ilişkilere gelince de pek hevesli ve becerikli değil kendisi.

Onun yanı sıra Agah Beyoğlu da eşi vefat ettikten sonra tek başına yaşayan, oturduğu apartmanın sahibi olan yaşlı bir ''dede''. Kızı Avustralya da yaşıyor ve bir oğlu var.

Kızı Zuhal aynı zamanda bir alkolik, ve bu problem Zuhal Türkiye'ye döndükten sonra iş bulma sıkıntısı yaşadıkça bariz hale geliyor.

Bir de tabii, Deva var, Agah Bey'in torunu. O da tıpkı dedesi ve annesi gibi uyum sorunu yaşayan bir ergen.

Uzunca bir süre Agah ve Nevra arasında kovalamaca oluyor. Aslında Agah, Nevra'nın bulabilmesi için birkaç not ve ipucu bile bırakıyor ancak orada polis teşkilatı ve kendi kişisel yaşantısı Nevra'nın ayağına taş koyuyor.

Yine de seyir zevki yüksek ve gerilim dolu bir macera dizisi bence. Özellikle Agah'ın yaptıklarının sebeplerini anladıkça, ne kadar onaylamasanız da, bir hak verme düşüncesi filizleniyor zihninizde.

Umarım sizde izleyip sevmişsinizdir ya da bu yazıyı okuduktan sonra bir şans verirsiniz.