Salem - İzlemeli miyim? #27

Cadıların dünyasına hoş geldiniz! İnceleme için sizleri içeri alalım.

Tür: Dram, Fantastik, Korku
Durum: Bitti
Yayıncı: WGN America
Başlangıç: Nisan 2014
Bölüm Sayısı: 36 (Sezon 1: 13, sezon 2: 13, sezon 3: 10)
IMDb: 7,1/10
Bize Göre: 6.7/10

Tarih boyunca Salem ismini birçok şekilde duymuşuzdur, Salem ilk “Cadı” teriminin çıktığı ve “Cadı” idamları’nın başladığı bir kasabadır. WGN America’nın ilk orijinal dizisi olan Salem, tarihte Salem Cadı Mahkemeleri olarak bilinen hikayesiyle bizleri 17. yüzyıla götürüyor. Tahmin etmesi zor olmayacağı üzere cadılığın cezası ölümdür ve dizimiz kendisini bir anda bu olayların ortasında bulan Marry Sibley’in hayatına odaklanıyor.

Katı birer Püriten olan din adamları tüm köy halkını etkisi altına almıştır ve bu küçük kasabada hemen hemen her şeyde doğaüstü bir bahane ortaya konması konunun birçok farklı açıdan incelenmesini sağlayabilir. Politik, yerel ve dini nedenleri ayrı ayrı incelemek gerek fakat dizimize geri dönersek, çok katı kuralları olan bir toplumda açıklanması güç olayların korkuyu tetiklemesi ve insanları birbirine düşürmesi tarihin her döneminde görebileceğimiz bir gerçek. Salem'de de işler aynı bu şekilde. İnsan bilmediği şeyden korkar diye boşa söylememişler.

İlk bölümü izlerken fazlasıyla seksist bir dünyanın içerisinde olduğunuzu göreceksiniz, korkmayın(!) sadece dönemin bir yan etkisi. Tabi, izlerken zaman zaman tüm bu cadı avı olayının aslında erkeklerin ulaşamadıkları kadınları kovalamalarının bir sonucu olup olmadığını da merak ediyorsunuz.

Belirtmek isterim ki bu cadı dizisi, son dönemin parlayan yıldızı gençlik dizilerinden birisi değil. Eğer The Vampire Diaries tadında cadılar arıyorsanız, Salem yanlış bir adres olabilir. 

Diyaloglar zaman zaman fazla uzasa da genel olarak yerinde olduğunu söyleyebilirim. Onun dışında ışık, kostüm, atmosfer ve oyunculuk bakımından gözünüzü kanatacak bir durumla karşılaşmıyorsunuz ama mükemmel olduğunu da söyleyemem. Konuyla ilgileniyorsanız ve ne izlesem diye düşünüyorsanız Salem'e göz atabilirsiniz.

Eğer siz de Salem'i izlediyseniz veya izlemeden önce sorularınız varsa yorumlarda buluşalım :)