Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü

İlginç bir kısa film önerisi

Charlie’nin Çikolata Fabrikası kitabının yazarı Ronald Dahl tarafından yazılan Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü (The Wonderful Story of Henry Sugar) isimli kitap, kısa filme dönüştü. Yazımızda bahsedeceğimiz bu film Ronald Dahl’ın yazmış olduğu hikayelerden oluşturulan dört kısa filmden biridir. Diğer üç film ise Poison(zehir), The Swan(kuğu)ve The Rat Catcherdır (Fare Avcısı). Bu filmler,27 Eylül 2023 tarihinde Netflix platformunda art arda bir şekilde yayınlanmıştır.

Yönetmen koltuğunda Wes Anderson’ın oturduğu, yaratıcı animasyonları ve efektleriyle bu ilginç kısa filmin başrolünde Benedict Cumberbatch bulunmakta. Ayrıca bu filme Dev Patel, Ben Kingsley ve Ralph Fiennes gibi daha bir sürü başarılı oyuncu da eşlik ediyor. Bu kısa film sayesinde Wes Anderson’da nihayet kariyerindeki ilk Oscar ödülünü 2024 yılında almış oldu.

Kısaca spoiler vermeden filmin konusuna gelecek olursak, Henry Sugar en büyük zevki kumar oynamak olan hayatı boyunca hiç çalışmamış varlıklı bir adamdır. Günün birinde tesadüfen, gözleri olmadan da görebilen bir adamın hayatını anlatan bir kitabı okuması sonucunda Henry Sugar’ın hayatı değişir.

Bütün bu bahsedilen bilgiler doğrultusunda eğer izlemeyi düşünüyorsanız film hakkında sizleri biraz uyarmalıyım çünkü filmde sahneler ve diyaloglar oldukça hızlı ilerliyor bu sebepten dolayı filmi konsantre bir şekilde izlemeniz gerekiyor. Ancak bu sizi korkutmasın çünkü film bu sayede sizi sıkmadan ve konuyu sündürmeden tadı damağınızda bırakarak bitiriyor.


Eğer yazı ve film ilginizi çektiyse, dilerseniz aşağıdan linkten fragmanı izleyebilirsiniz.