Sessiz bir korku filmi: HUSH

Romantik bir film gecesi için öneriye mi ihtiyacınız var? Farklı bir şeye ne dersiniz?

Yönetmenliğini Mike Flanagan'ın yaptığı 2016 yılında yayımlanmış Amerikan yapımı bir gerilim ve korku filmidir. Türkçe'ye çevrilmiş adı ''Sessiz'' 'dir. Filmin başrolü olan Kate Siegel aynı zamanda filmin senaristidir. Yazımız ağır spoiler içermektedir!

Ana karakter olan Maddie, duyma ve konuşma engellidir. Hayatı boyunca kendini bir şekilde bazı konularda tamamlayamamış hisseden Maddie, kendini bulmak için herkesten uzakta olan ormanlık bir alanın orta yerine taşınır. Bunun yanısıra yazar olan ana karakter aslında yarım kalan romanını rahatça tamamlayabilmek adına yalnızlığı bu şekilde izole bir ortama yerleşerek deneyimlemeyi arzular. Ancak o akşam günlük rutininden tamamen bağımsız olarak oldukça farklı bir sürpriz onu beklemektedir. Yakınlarda oturan arkadaşı Sarah onu ziyarete gelir ve gittikten sonra Maddie yemek yapmaya başlar. Bir anda arkadan Sarah çığlık atarak koşar ancak Maddie bunları duymadığı için yardım etmek bir kenara olayın farkına bile varamamıştır. Sarah'ın peşinden koşan maskeli katil evin kapısına gelir ve hatta kapıyı çalar ancak yine kimse tepki vermez. Maskeli katil de Maddie'nin telefonun çalıp ona onun fotoğraflarını atarak oyun oynamaya başlar. Ana karakterimiz tehlike altında olduğunu fark ettiğinde yardım istemek için hareket geçeceği an maskeli adam evin dışındaki şalteri kapatarak elektrik bağlantısını keser ve asıl zorlu dakikalar o andan itibaren başlar. Maddie arabaya koşup kaçmayı bile dener ancak katil ok ve yayla saldırmaktadır.

Maskeli katilin tam olarak bir hedefi yoktur her insan onun için bir sayıyı temsil eder bu nedenle bu işi oyun oynar gibi yapar. Filmdeki ikilinin arasında geçen fiziksel savaş aslında katilin oklarının bitmesiyle daha çok taktiksel bir psikolojik savaşa döner. Her şeye rağmen Maddie bu süreci bir şekilde yönetmeyi başarır. Son sahnede katil onu bir anda yakalamış ve boğmaya çalışmıştır. O sırada Maddie, yanındaki tirbuşona uzanmayı başarıp ve katili öldürerek kurtulmuştur. Polis sirenlerinin duyulmasıyla Maddie kendini dışarıya atmıştır ve film burada sonlanmıştır.


*2016 yılında yayımlanmış olan filmin IMDB puanı 6.6/10.



KAYNAKÇA: https://www.imdb.com/title/tt5022702/

GÖRSELLER: https://www.google.com/search?q=hush+movie+&tbm=isch&ved=2ahUKEwjW2MSs6I_5AhVAnP0HHahoDecQ2-cCegQIABAA&oq=hush+movie+&gs_lcp=CgNpbWcQAzIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQ6BAgAEBhQ1QpY1Qpg_wtoAHAAeACAAckBiAGzApIBBTAuMS4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=XVXcYpa2G8C49u8PqNG1uA4&bih=637&biw=1280&rlz=1C5CHFA_enTR972TR972#imgrc=ip-EWT9076ffFM