Sevgilinin Ailesiyle Tanışmak

Sevgilinin ailesiyle tanışma buluşması için nelere dikkat edilmeli?

Öncekile şunu söylemeliyim ki sevgilinin ailesiyle tanışmak çok heyecanlı, bazen de stresli bir durum. Bu buluşmadan önce sevgilinizden ailesi hakkında biraz bilgi almak faydalı olacaktır. Nelerden hoşlanırlar, ne konuşmaktan zevk alırlar, hangi tatlıyı severler gibi bilgler hayat kurtaracaktır. Örneğin sevdikleri tatlıyı alıp gitmek hoş bir hareket olur. Ayrıca özgüvenli ve rahat edebileceğiniz bir kıyafet giymeniz gerekir. Hem kendinizi rahat hissedersiniz, hem dış görünüş olarak onların gözünde de olumlu bir izlenim bırakır.

Elinizden geldiği kadar da nazik ve kibar olmalısınız. Ama kendiniz olmaktan da uzaklaşmamalısınız ki samimi bir sohbet olsun. Ayrıca konuşulmaması gereken bazı konular vardır. Siyaset konuşulmamalı. Görüşlerini bilmediğiniz için olası bir tartışma, zıt görüş olmaması açısından önem taşır. Bahsedilmemesi gereken bir diğer konu ise sevgilinizin kötü sayılabilecek özellikleri. Ailesi konuyu getirebilir, ama sizin onaylamamanız lazım. Örneğin, oğlum romantik değildir hiç denirse evet değil hiç dememeniz lazım.

Sevgilinizin güçlü yönlerinden bahsedebilirsin. Onlara, onu iyi yetiştirdiklerini iletmek, sevgilinin başarılarından gurur duyduğunu söylemek olumlu bir etki bırakacaktır. Ayrıca, sevgilinin çocukluğunu sorabilirsin. Bu konu özellikle eğlenceli ve samimi bir hava yaratacaktır. Ebeveynler çocukları hakkında, onların çocukluk dönemleri hakkında konuşmaktan zevk alırlar. Bu konunun üzerine sana fotoğraf albümlerini gösterebilirler ve ortam gittikçe ısınmış olur. Daha sonra onların zevkleri hakkında bilgi alınabilir. Müzik, film gibi zevklerini öğrenip ortak noktalarınızı öğrenebilirsin. Ortak alanlar üzerinden onlarla bağ kurabilirsin. İltifat ve teşekkür etmekten hiç kaçınılmamalı. Akşam yemeği çok güzeldi teşekkür ederim, gibi yaptığı herhangi bir şeyi övebilirsin.
Bazı şeylere dikkat edip ılımlı, saygılı bir duruşunuz olursa o günün güzel geçmemesi için hiçbir sebep yok.