Sıcacık Bir Film: Can Dostum

Dostluğun en sıcak halini anlatan bir film...

Orjinal ismi Intouchables olan Can Dostum filmi 2011 yılında vizyona girdi. Film iki ana karakter ve bu karakterler arasında yaşananlar üzerinden yürüyor. Yamaç paraşütü yaparken kaza geçiren ve felç kalan Philippe ana karakterlerimizden ilki. Diğer karakterimiz ise hapishaneden yeni çıkmış ve işsiz olan Driss.

Philippe zengin bir adamdır ve yaşadığı kaza sonrası bir yardımcıya ihtiyaç duyar. Bu arada Driss hapisten yeni çıkmıştır ve işsizdir. Yollarının kesişmesiyle Philippe, Driss'i kendisine yardımcı olması için evine yatılı olarak işe alır. Normal şartlarda birbiriyle konuşmayacak olan bu ikili, aynı ortamı paylaşmaya başladıkça aralarında o kadar da büyük farklar olmadığını anlarlar. Filmde bize bu ikilinin nasıl dost olduğu en doğal şekilde gösterilir. Filmin gerçek bir hikayeye dayanması ise oldukça ilgi çekiyor.

Fransız yapımı filmin yönetmen koltuğunu Olivier Nakache ve Eric Toledano paylaşıyor. Filmin başrollerinde ise François Cluzet ve Omar Sy var. Çok tatlı bir film. İzlerken sıcacık hissedeceğiniz kesin.

Keyifli seyirler...