Sıcak Günlerde İçinizi Serinletecek Gerilim Filmi Önerileri

Ürpermek bazen gereklidir.

Gerilim ve korku filmlerinin insan üzerinde ürpertici etkisi, sıcaktan boğulduğumuz bu günlerde iyi gelebilir diye düşündüğümden kendi favorilerimden olan bir kaç gerilim filmini sizin için derledim.

Baby Blues (2008)

Baby Blues filmi gerçek bir olaydan esinlenerek yapılmış. Yeni doğum yapmış bir annenin doğum sonrası depresyona bağlı olarak yaşadığı psikotik bir çöküşe girmesini anlatıyor. Bu psikotik çöküş evdeki diğer çocukların canını tehlikeye atıyor. İzlerken hissettiğiniz gerilim gerçekten sizi katılaştırıyor. Her şeyden önce gerçek bir olaydan esinlendiğini bilmek her şeyi daha çok tüyler ürpertici hale getiriyor.

May (2002)

Başrollerinde Angela Bettis, Anna Faris, Jeremy Sisto ve James Duval’ın olduğu bu filmde zor bir çocukluk geçirmiş olan yalnız bir kadının insanlarla kurmaya çalıştığı ilişkileri konu alıyor. Tek arkadaşı oyuncak bebeği olan Suzie.

Box officede başarı elde edememişte olsa zamanla kült klasikler arasında yer edinmiş olan bir film. İzledikten sonra bir süre düz duvara kitlenme ihtiyacı hissedebilirsiniz.

The Visit (2015)

Aileleri, iki kardeşi dede ve nenelerinin evine ziyarete göderirler. Anneleri, ailesinin istemediği bir evlilik yaptığı için uzun süredir ailesiyle görüşmüyordur. Çocuklarda büyük aileleri ile hiç tanışmamıştır. Bir nevi iki yabancının evine gitmiş olurlar. Tüm deneyimlerini el kameralarıyla kaydederler. İzlerken "Bu nasıl bir şey ya?" diye düşünmeden edemeyeceğiniz filmlerden biri olur kendisi.

XX (2017)

4 muhteşem kadın yönetmeni bir araya getiren 4 kısa filmden oluşan bu korku filmi tam olarak neyden korktuğunu anlamadan korktuğunu hissettiğin anları olan bir film. Filmin baş kahramanları da yine kadınlardan oluşuyor. İzlerken ürpermekten vücut ısınız dengeye girebilr.