Sıcak Havaların Kurtarıcısı Buz Gibi Kahveler

4 mevsim kahveden vazgeçemeyenlere yaz aylarında serinleten kahve önerileri


Cold Brew

Türkçe anlamı soğuk demlemedir. Kalın öğütülmüş kahve çekirdeklerinin 18-20 saat soğuk suyun içinde bekletilmesiyle yapılır. Genelde kış aylarında filtre kahve tercihi olan sert kahveciler tarafından sevilir. Sıcak havalarda sert bir kahve içmek isteyenler için idealdir.



Iced Latte

Türkçe anlamı buzlu lattedir. Espresso bazlı sütlü kahve olan lattenin buzlu versiyonudur. Sütlü kahve sevenlerin yaz ayarlarında favori içeceği olabilir.



Iced Americano

Uykunuz varsa, sıcak havada bir de sıcak kahve içerek bunalmak istemiyorsanız iced americano tam size göre. Iced americano, americanonun sıcak suyla değil soğuk suyla ve buzla yapılmış halidir. Acı tatlı kahve sevenlere daha çok uygundur. Yaz aylarında uyku açmak için içilebilecek en iyi kahvedir.


Frappe

Frappe, soğuk kahve bazlı ve buz ile hazırlanan bir içecek çeşididir. Frappenin çıkışı. 1957 yılında Selanik’te yapılan Uluslararası Kahve Fuarı’ndaki Nestle standında görevli olan bir çalışanın, ziyaretçilere yeni piyasaya sürülen ve süt eklendikten sonra shaker ile sallanarak hazırlanan özel bir çikolatalı içeceği tanıtmasıyla başlar. Artık sadece çikolatayla değil farklı meyveli aromaları da mevcuttur. Tatlı kahve sevenlerin gözdesi olabilir.


Mazagran

Cezayir kökenli soğuk kahvedir. Farklı tatlar denemeyi seven kahve gurmeleri için güzel deneyim olabilir. Portekiz versiyonunda espresso, limon ve rom kullanılır. Avusturya versiyonunda ise rom eklenip buz ile servis edilir. Önceden tatlandırılmış Cezayir versiyonunda espressonun içine buz ve limon koyarak hızlı şekilde hazırlanabilir. Yeni şekerli tatlar denemeyi sevenlerin dikkatini çekebilir.


Affogato

Affogato İtalyanca’da boğulmak ve boğulma durumunu ifadesi için kullanılır. Bardaktaki bir top vanilyalı dondurmanın üstüne sıcak espresso dökülmesiyle yapılır. Tatlı vanilya ve espessonun keskin tadı birleşerek bu güzel kahveyi oluşturur. Tatlı kahve sevenlerin hoşuna gidecektir.