Sigmund Freud'un Hayatından İlginç Kesitler

Sigmund Freud'un hayatında olan enteresan olayları sizlere paylaştık

Bilinçaltımızı tanımamızı sağlayan deha Sigmund Freud. Kendisini psikoloji dalında oldukça geliştirip, bunlar üzerinee kitaplar yazan Freud'un aslında birbirinden değişik olayları ile karşımıza çıkmış.

Dünyaya zor bir şekilde gelen Freud, doğum esnasında anne karnındaki zar yırtılamadığı için Freud'un başını ve yüzünü kaplayarak zorluk çıkarmıştır. Doktorlar zarı çıkartmış olsalar da Freud'un annesi bu durumu bir mucizevi olay gibi görüyordu.

Küçük yaşlarına geldiğinde babasıyla yaşadığı bir travma sonucunda belki de insanlık tarihinin en önemli analizlerinden olan psikanalize ilgisi başlamıştı. Babasının ona " Senden bir şey olmaz" lafı ona insanların bir şey olabilme umudunu vermişti.


Sigmund Freud'un dört kız kardeşi de Nazi kamplarında öldü. Freud Avusturya'yı terk edip İngiltere'ye gidebilse de kız kardeşlerine vize çıkmadı. Freud 2.Dünya savaşı başlamadan öldükten sonra kız kardeşleri Nazi kamplarına götürüldü ve orada öldüler.

Viyana Üniversitesinde Zooloji okuyan Freud yılan balıklarının cinsel organlarını inceledi. Onlar hakkında bilgiler çıkardı. Sadece yılan balıklarıyla kalmayıp, omurgalı hayvanlar ve omurgasız hayvanların beyinlerini karşılaştırarak onları nörolojik olarak inceledi.

Tütün bağımlılığı olan Freud'un bu bağımlılık yüzünden kendisinde birçok kanser türlerine rastlandı ve 30'dan fazla ameliyat olması gerekti. Bununla birlikte Freud "kokain"e karşı saplantılı olmasıyla birlikte kokainin iyi yönlerini ortaya çıkartmaya ve kullanıma başlatmaya istekli olmuştu.

Psikiyatrist olduğu zamanlarda çok kaygılı ve stesli hastalarına köpeği olan Jofi'yle birlikte hastalarını sakinleştiriyordu. Jofi'yi hastalarının yanına oturtturarak tedavi etmesinde yardımcı olmasını sağlıyordu.

Viyana'daki kliniğinde hastalarına yukarıda göründüğü gibi rahat yerde oturmalarını ve hatta onları yatırarak sadece yukarı bakmalarıyla birlikte hipnoz yönetemiyle daha iyi tedavi ettiğini fark ettikten sonra çok ünlü bir hastası ona İran halısı hediye etmişti. Bu hediyeden sonra Freud tüm hastalarını bu halıda tedavi etmeye başlamıştı.

Sigmund Freud ağız kanseriyle boğuşmaktan yorulduğu için kendisine ötenazi yapılmasını istemiştir ve yapılmıştır. Bununla birlikte Frued'un külleri Ocak 2014'te çalınmaya çalışılmış ve hırsızlar yakalanmıştır.