Sıkıldığınızda Telefona Bakmak Yerine Yapabileceğiniz 15 Şey

Sıkıntınızı giderecek 15 eğlenceli aktivite.

1- Odanızı Yenileyin

Evinizde bulunan malzemelerle veya yeni aldıklarınızla odanızı dekore edin. Yenilik istiyorsanız eşyalarınızın yerini değiştirip farklı kombinasyonlar yapabilirsiniz.

2- Yeni Bir Tarif Deneyin

Kendinize bir yemek yapın ya da fırında tatlı bir şeyler pişirin. Hem başkalarıyla da paylaşabileceğiniz leziz şeyler üretmiş olursunuz.

3- Eğlenceli Şarkılara Çılgınca Dans Edin

Güzel bir playlist ya da sadece bir şarkı açıp istediğiniz gibi dans edin. Hatta kulaklığınızı (kablosuz kulaklığınız varsa daha da iyi) takıp, gözlerinizi kapatıp sadece müziğin ritmine odaklanabilirsiniz. Tabii bir şeylere çarpmamaya dikkat edin:)

4- Güzel Kombinler Yapın

Siz de benim gibi bir yere çıkmadan kıyafet denemeye çok zaman harcıyorsanız şimdi bunun tam sırası! Hem sonra giymek için güzel kombinler oluşturmuş olursunuz hem de zaman sıkıntısı olmadığı eğlenirsiniz.

5- Odanızı Dipten Temizleyin

İlk başta zor gelebilir ama inanın sonrasında çok rahat edeceksiniz. Güzel ve temiz odanızda rahatlayabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

6- Yürüyüşe Çıkın

Mahallenizde güzel bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Güvenli ve kaldırımda olduğunuz sürece müzik dinleyerek de bu deneyimi güzelleştirebilirsiniz. Hem hareket etmiş olursunuz hem de kendinizle baş başa güzel bir zaman geçirirsiniz.

7- Aileniz/Arkadaşlarınızla Sohbet Edin

Bazen en iyisi sosyalleşmektir. Bunun için illaki partilere gitmeniz gerekmiyor, hemen yakınınızdaki veya bir telefon uzağınızdaki aileniz ve arkadaşlarınızla hoş sohbetler edebilirsiniz.

8- Çantanızı Düzenleyin

Özellikle de okula gidiyorsanız, öğretmenlerinizin verdiği ödev ve kağıtlar (ve fazlası) çantanızda birikebilir. Çantanızı temizleyip ve fazlalıkları atıp kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

9- Gelecek Kendinize Mektup Yazın

İsterseniz geçmişinize de yazabilirsiniz tabii. Bu aktiviteyle bir nevi kendinizle konuşuyor oluyorsunuz. Bu da hedeflerinizi ve gelecek planlarınızı belirlemede size yardımcı olacaktır. Kendinize nazik olmayı unutmayın!

10- Kart/Kutu Oyunu Oynayın

Kendi başınıza online veya çevrenizdekilerle yüzyüze kart ve kutu oyunları oynayabilirsiniz. Tabii, yapboz yapmak da diğer bir seçenek.

11- Örgü Örün

Atkı benzeri daha basit şeyler veya uzmansanız kıyafet örerek eğlenebilirsiniz. Bu sayede kendiniz veya sevdiklerinize el emeği güzel hediyeler yapmış olursunuz.

12- Fotoğraf Galerinizi Temizleyin

Artık hoşunuza gitmeyen, gerekmeyen, fazlalık fotoğrafları silip daha güzel fotoğraflar için yer açabilirsiniz.

13- İstediğiniz Bir Kitabı Okuyun

Okulun ya da başkalarının dayatmadığı, kişisel zevkinize uyacak kitapları okuyabilirsiniz. Bir yerde duyduğum gibi "Kitap okumayı sevmeyen insan yoktur, doğru kitabı bulamamış insan vardır."

14- Pilates Yapın

Bunun için pilates topuna dahi ihtiyacınız yok, internette pilates öğreten çok iyi uzmanlar var. Bedeninizi ve zihninizi rahatlatan bu aktiviteye bir şans verin derim.

15- Boncuklardan Takı Yapın

Boncuklardan kolaylıkla takı yapabilirsiniz. Sevimli yüzük, bilezik, kolyeler yapıp takı koleksiyonunuzu ve hediye seçeneklerinizi zenginleştirebilirsiniz

Bazen telefonda boş boş zaman geçirip hiçbir şey elde etmeyip canımız sıkılabiliyor. Bu kadar fazla içeriğin bulunduğu bu dönemde sonsuz bir tüketim döngüsüne çekilmek kolay oluyor. Bunu fark ettiğimizde telefonumuzu bir süreliğine bırakıp başka eğlenceli aktiviteler deneyebiliriz. Kim bilir, yepyeni bir hobi hatta kariyer bile elde edebiliriz bu şekilde:)