Sıkılmadan Okuyabileceğiniz Kitap Önerileri

Son zamanlarda okuduğum sürükleyici kitapları sizlerle paylaşıyorum.


Kitap okumayı ben çok seviyorum. Son zamanlarda da fırsatım oldukça hep kitap okumaya çalıştım. Bu yazımda okuyup sevdiğim, sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap listesi yaptım. Umarım seversiniz!


Merve Göntem - Kurumuş Yeşil Bitkiler

Kurumuş Yeşil Bitkiler ilk bakışta ismiyle dikkatimi çeken bir kitap olmuştu benim için. İlk sezonunu çok sevdiğim Çıplak dizisinin de senaristlerinden biri olan Merve Göntem'in kaleminden çıkan Kurumuş Yeşil Bitkiler küçük bir kızın travmatik çocukluğundan çalışan bir kadına dönüşmesine kadar olan yaşamını bize anlatıyor. Zaten çok uzun da olmayan bu kitabı ben mutlaka öneriyorum.


Ferzan Özpetek - Sen Benim Hayatımsın

Hamam, Karşı Pencere, Cahil Periler gibi filmleriyle önemli yönetmenler arasında yer alan Ferzan Özpetek'in yazdığı Sen Benim Hayatımsın'ı benim için eşsiz kılan şey Ferzan Özpetek'in kendi hayatından esinlenerek yarattığı filmlerinin gerçek hikayelerini birinci ağızdan okuma fırsatına erişme şansı olmuştu. Eğer Ferzan Özpetek sinemasını seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir kitap.


Elif Şafak - 10 Dakika 38 Saniye

Elif Şafak'ın Booker ödüllerinde kısa listeye kalan kitabı 10 Dakika 38 Saniye ölen bir hayat kadının öldükten sonraki ilk 10 dakika 38 saniyesini anlatıyor. Bazı bilim insanlarına göre bu sürede insanın yaşamı gözünün önünden geçiyormuş ve Elif Şafak'da bu bilgiyle bir hayat kadınının yaşamını bir araya getirerek başarılı bir kitap oluşturmuş. Benim yakın Türkiye tarihi hakkında pek çok bilgi öğrenmemi sağlayan 10 Dakika 38 Saniye için aslında tam bir mükemmel arkadaşlık hikayesi dersek de yanlış bir şey söylememiş oluruz. Okumanızı tavsiye ediyorum.


Ferzan Özpetek - Bir Nefes Gibi

Az önce ne kadar çok sevdiğimi anlattığım Ferzan Özpetek'in son romanı Bir Nefes Gibi'de yemek için arkadaşlarının evinde bir araya gelen bir grubu bulundukları eve tanımadıkları bir misafirin gelmesiyle Roma'dan İstanbul'a uzanan bir hikayeyle karşılaşıyorlar. İçinde bulundukları evin asıl hikayesini bir aşk üçgeni ile birlikte biz de yani okuyucularda bu grupla birlikte takip ediyoruz. Gerçekten inanılmaz sürükleyici olan Bir Nefes Gibi'de aynı zamanda Ferzan Özpetek'in bazı filmlerine göndermeler de var. Benim çok sevdiğim Bir Nefes Gibi'ye siz de bir şans verebilirsiniz.