Silenced Film Yorumu

Konuşamamak onların suçu değil, dinlememek insanların suçu. Bu filmde sağır olan çocukların yaşadıkları kötülüklere şahit olacaksınız.

Yazar Gong Ji-young'un The Crucible romanından 2011 yılında uyarlanan bu filmde sağır öğrencilerin, okulda onları aslında koruması gereken insanlar olan öğretmenleri tarafından beş yıl boyunca yaşadıkları cinsel istismarı göreceksiniz.

Sanat öğretmeni olarak sadece işitme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okula atanan Kang In-ho, okulda bazı şeylerin normal olmadığını çok geçmeden fark eder. Büyük şehirden taşraya geldiği için diğer öğretmenler bu yaşananların normal olduğunu söylerler.

Kang In-ho


Kang In-ho yaşanan olayların normal olmadığını ve zararsız çocukların başlarına çok daha kötü şeyler gelmiş olduğunu öğrenir. Öğrencilerden üçü, beş yıldır düzenli olarak müdür de dahil olmak üzere öğretmenlerden cinsel istismara uğramaktadır.

Bu durumu polise bildirseler de bir sonuç alınamaz. Kang In-ho ve ona yardım eden Seo Yoo-jin, olayı basına, oradan da mahkemeye taşısalar bile bazı durumlardan dolayı istenilen sonuç elde edilemez.

Film baştan sona ağır dram içeriyor. Eğer ağlamaya ve gerçek hayatta da yaşanan ama haberimizin olmadığı bu konuyu izlemeye hazır değilseniz, hiç başlamasanız iyi olur.

Konusu insana tokat etkisi yaratmakla kalmıyor, çocuk oyuncuların oyunculuklarını görünce kendinizi çok kötü hissediyorsunuz. Spoiler, bu film mutlu sonla bitmiyor. Maalesef çocukların canını yakan rezil insanlar hak ettiklerini bulmuyor. Olan sadece masum çocuklara oluyor.

Film hakkında söyleyebileceğim kötü hiçbir şey yok.

Çocuklar çok masum varlıklar ve öyle kalmalılar.