Silver Skates

Silver Skates, ayak kaydıran buzların arasında koşmaya çalışan temiz ama zor bir aşk hikayesi.

2020 Rus yapımı filmin başrollerinde Sonya Priss ve Fedor Fedotov, yönetmen koltuğunda ise Michael Lockshin bulunuyor. Rusya'nın karakışında geçen bu film iyi paten kayan bir gencin çaresizlikten bir kapkaç çetesine katılıp aşık olmaması gereken bir kıza aşık olmasını konu alıyor.

Sınıf farkı ve fırsat eşitisizliği gibi konulara değinen film iki gencin tutkulu aşkıyla bütün buzları eritiyor, hem mecazen hem de fiilen. Film, aristokrasinin sonuna denk gelen ama hala güçlü köklerinin hissedildiği bir dönemde hırsızlıkla geçinen bir gencin soylu bir kıza aşık olmasıyla yürekleri hoplatıyor. Genç kızın soylu talibinin bu kapkaç çetesinin peşine düşmesiyle ise işler iyice kızışıyor.

Kapkaç çetesiyle ilgili beni en çok etkileyen şey ise başındaki çocuğun zaman zaman gösterdiği özveriydi. Hırsız deyip geçersiniz ki filmin çoğunluğunda korkutan ve güven vermeyen bir karakter olsa da bazı yerlerde anlık bir sempati oluşturuyor. Ana karakterler ise, birbirlerine bütün kalpleriyle bağlı kadere karşı kürek çeken iki küçük çocuk aslında. Sevmeye çalışan, yaşamaya çalışan, düzende sıkışmış güzel ruhlar. Ahlaki ikilemle sınanan aç kalmamak için benliğinden vazgeçen bir gencin, kalıplara sığamayan zeki ve parlak bir kız tarafından bütün aklığıyla görülmesi izlediğimizin sadece bir film olduğunu hatırlatan güzellikte çünkü günümüzde böyle aşklar genellikle filmlerde kaldı maalesef.

Filmin, Rusya'nın o beyaza gömülmüş muhteşemliği ve kendine has havasıyla insanı içine çeken büyülü bir atmosferi var. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Filmin en güzel ve asla bahsedemeyeceğim kısmını yani sonunu görmek isterseniz izlemenizi tavsiye ederim.


Kapak Fotoğrafı: Netflix, W. N. on. (2021, May 5). How to watch silver skates (2020) on netflix Russia! What's New on Netflix. Retrieved January 29, 2022, from https://whatsnewonnetflix.com/russia/1945181/silver-skates-2020