Sims Düğün Hikayesi: Rusya'da Satış Yok

Dünya çapında en çok bilinen oyunlardan olan The Sims'in yeni eklenti paketinin Rusya'da satılmayacağı açıklandı.

The Sims oyun serisini bilmeyenler için hemen özet geçelim. Maxis tarafından geliştirilmiş, Electronic Arts tarafından da 2000 yılında piyasaya sunulmuştur. Yaşam simülasyonu olan video oyununda 'Sim' adlı sanal insanların hayatını yönetiyorsunuz gerçek insanlar gibi. Simler, insanlar gibi işe ve okula gidebilirler, evlenebilirler ve çocuk yapabilirler. Bilgisayar simülasyonu sayesinde kurgusal mekanlarda yaşayan simlerin günlük ihtiyaçlarını kontrol ettirerek oynadığınız bu oyun, dünyada en çok satan video oyunlarından birisi oldu. Yapay yaşamın gerçekçiliğinden kaynaklı belki de en çok sevilen simülasyon oyunu olabilir.

Yaklaşık 51 tane genişleme paketi bulunan The Sims 4 oyununa düğün temalı bir eklenti paketi geleceği zaten uzun zamandır konuşuluyordu. 'My Wedding Stories' adlı genişleme paketinin amacı simlerin evlilik hayatlarıyla ilgili daha kişiselleştirmelere yer vermek. Eşcinsel evliliklerle, LGBTİ+ karakterlerin yaşam alanlarının daha çok ön plana çıkarılmasını hedefleyen bu yeni eklenti paketinin 17 Şubat'ta piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Rusya'nın federal yasalarına takılan oyun, ülkede olmayacak. LGBT yasası yüzünden The Sims 4 My Wedding Stories yeni eklenti paketinin ülkede satılmamasına karar verildi. Oyunun geliştirici şirketi EA, oyunun içeriğindeki hikayeleri değiştirmek istemediğinden, Rusya'da oyunun satışının olmayacağı açıklandı.