Sinemayla İyileşmek Mümkün!

Filmlerden tam olarak tatmin olamıyor, bir şeyler kaçırdığınızı mı düşünüyorsunuz? Bu youtube kanalı tam size göre!

Sinema üzerine bir terapist bir de film yapımcısı fikirlerini tartışsa ve biz de izleyip bilgilensek, nasıl olurdu? Daha öncesinde "Çizgi Film Deyip Geçme" isimli podcast üzerine konuşmuş, benzer konseptin farklı bir versiyonunu ise şimdi konuşacağız: Cinema Therapy

Spirited Away(Ruhların Kaçışı, 2001)'den Luca(Luka, 2021)'ya; Encanto(Enakanto: Sihirli Dünya, 2021)'dan Turning Red(Kırmızı, 2022)'ye yüzlerce film hakkında fikir beyan etmiş Jonathan Decker ve Alan Seawright.

Film hakkında konuşulması gereken, filmlerin bize öğretecekleri olduğunu düşünen, izlerken fark edilmeyen ancak anlam barındıran sahnelerin varlığından bizleri haberdar ediyor bu ikili. 2019 tarihinde youtube üzerinden videolar yayımlamaya başlayan bu kanal, şu an 1.17 Mn abonesine ulaşmış.

Sadece animasyonlar üzerine de değil farklı türdeki filmlerin de okumasını yapıyor. Encanto isimli filmde we do not talk about Bruno adlı şarkısı dahi olan karakteri incelemek amaçlı we need to talk about Bruno başlıklı bir analiz videosu bile çekmişler! Sinema ve psikoloji özelinde videolar izlemek isteyenler için güzel bir seçenek olacağını düşünüyorum.