Sizleri 70'lere götüren harika dizi : DAISY JONES VE THE SIX

Hem izleyebileceğiniz hep dinleyebileceğiniz bir grup "Daisy Jones&The Six"!

”Kalbin yeterince kırılınca aşık olmayı bırakıyorsun.”

Taylor Jenkins Reid'in Daisy Jones ve The Six romanının aynı isimli uyarlaması dizi geçtiğimiz Mart ayında Amazon Prime üzerinden yayınlandı.

Biraz kitaptan bahsedecek olursak, 70'lerde Los Angeles müzik sahnesinde yeni bir rock grubunun doğuşundan dünyaca ünlü bir müzik grubuna dönüşmelerine kadar olan inanılmaz yolculuğunu anlatıyor. Kitap, müzikseverler ve roman okuyanlar arasında oldukça popüler bir eserdir.


Yazarın akıcı dili ve anlatımı sayesinde, grubun üyelerinin karakterlerini, mücadelelerini ve müzik endüstrisinde başarılı olmak için verdikleri mücadeleleri birebir yaşıyor gibi hissediyorsunuz.

Kitabın bu özelliğinin birebir olarak diziye de aktarıldığını söyleyebilirim. Kitabın bu kadar sükse etmesinden sonra dizi hakkında beklentiler düşüktü. Ancak dizi bana kalırsa çoğu okuyucunun beklentilerinin çok üstüne çıktı.

"Daisy Jones & The Six" dizisi, Scott Neustadter ve Michael H. Weber tarafından yaratılmıştır. Başrol oyuncuları arasında Riley Keough'un canlandırdığı Daisy Jones karakteri ve Sam Claflin'in oynadığı Billy Dunne karakteri yer almaktadır. Ayrıca Suki Waterhouse, Will Harrison, Sebastian Chacon, Camila Morrone, Josh Whitehouse, Tom Wright, Nabiyah Be ve Timothy Olyphant gibi isimler de bu iki karaktere eşlik etmektedir.

70’lerin havasını, kostümler ve sahne dekoru ile tamamıyla size hissettiren diziye ben bayıldım. Her bir karakterin açısından hikayenin nasıl geliştiğini görmenin yanı sıra, karakterlerin bölüm bölüm gelişimini net bir şekilde izlemek bana çok keyif verdi. Görsel ve hikaye açısından sizleri etkileyen dizi, soundtrack’lerinin güzelliği ile daha güçlü hale geldiğini düşünüyorum.

Bir müzik grubunun hikayesini izleyip şarkılarını dinleyememek kötü olurdu değil mi?

Spotify üzerinden “Daisy Jones&The Six “ adını arattığınızda dizi boyunca dinlediğimiz şarkılara bölüm bölüm ayrılmış şekilde ulaşabilirsiniz. Ama benim kişisel favorilerim ve tavsiyelerim “Look At Us Now” ve “The River”.

Listelere linkten ulaşabilirsiniz.

https://open.spotify.com/album/4ouqACcnzsOvtUlnj5abyo?si=swqmr1jzQ6CZFVk5RkCcWA



Son olarak diyebiliriz ki Dizi, müzikal romanın sadakatini koruyarak uyarlandı ve bu da izleyiciye, hem diziye hem de romanın okuyucusuna, tatmin edici bir deneyim sunuyor.

Genel olarak, "Daisy Jones & The Six" keyifli bir dizi ve müzikle ilgilenenler için kesinlikle önerilir. Kitabına da bir göz atmayı unutmayın. :)