Sol Ayağım Kitap İncelemesi

Sol Ayağım kitabı

Ana karakterimiz Christy'nin zor olan doğumuyla başlıyor her şey. Annesi ona yemek yedirmeye uğraşırken başını tutamadığını, sonralarda ellerini hep yumruk yaptığını dört aylıkken görmüş ve bir tuhaflık olduğunu anlamıştı. Diğer bir şey ise yastık olmadan kendi kendine oturamıyordu. Christy ailesiyle zor iletişim kuruyor, kardeşlerinin desteğiyle arabaya biniyordu. Arabasının kırıldığı gün çok üzülmüştü. Sonrasında boyalara ilgi göstermeye başladı. Dikkatini çok çekmeye başlamıştı. Sol ayağıyla resim yapmaya başladı. Hayatının güzel anlarından biri de Katriana Delehaut ile tanışması. O hep Christy' ye resim konusunda ve her konuda destek olmuştur.

Bir gün Katria'nın çok ısrar etmesi üzerine yaptığı bir resim boyayıp yarışmaya katıldı. Hiç düşünmedi sonucu. O yarışmada birinci oldu. Ama zamanla resim yapmaktan sıkıldı ve hikayeler yazmaya başladı. Günden güne içine kapandı, psikolojik olarak kötü günler yaşamaya başladı. Ailesi onu bir projeyle şehir dışına yolladı. Bu projede Christy gibi engelli çocuklar vardı. Kendi durumundan insanlar görünce bu durum ona iyi geldi. Ancak eve geri döndüğünde tekrar depresif bir hale geldi.
Sonra bir gün onu küçükten tedavi etmek isteyen bir doktorla karşılaştı. Araştırmalar için şehir dışına çıktılar. Araştırmalar sonucu iyileşebileceği ortaya çıktı ve dönünce tedavisi başladı. Konuşması biraz düzelmeye başladı.
Daha sonra kitap yazmaya karar verdi. Doktoru bir engelliler konferansında kendi kitabını okumasınu tavsiye etti. Ona iyi geleceğini düşündü. Orada Christy ne kadar iyi bir hale geldiğini herkese gösterdi. Bu ona çok iyi geldi.
Çok etkileyici bir kitap. Gerçi bir hayat hikayesinden alınması yaşananları daha da hissetmemize sebep oluyor. Hayatta sevdiklerimizin, ailemizin desteğini almanın ne kadar iyi geldiğini görüyoruz. İlham verici, okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.