Son Sürat

Son Sürat kitabının konusu ve düşüncelerim.

Son zamanların kendisinden en çok bahsettiren kitaplarından biri olan Son Sürat, özellikle de sosyal mecralarda pek çok insanın ağladığını belirtmesiyle oldukça ilgi çekmekte.

Sonunda herkesin ağladığı iddia edilen bu kitabı ben de alıp okudum ve bu incelemede hem konusundan hem de düşüncelerimden bahsedeceğim.

Konusu:

Kacey, şöhrete ulaşmasına birkaç adım kalan müzik grubunun oldukça gelecek vadeden gitaristidir. Hayranları tarafından sevilen, grubu başarıya ulaştıran şarkıları yazan üyesidir ve fazlasıyla da dikkat çekici bir kızdır ama bu gösterişli hayatın arkasında aslında alkolle ayakta kalmaya çalışan ve olduğu yerden memnun olmadığı gibi nerede olmak istediğini de bilmeyen biri vardır.

Jonah'nın ise bir yıl önce nakil olduğu kalbi, vücudu reddetmeye başlamıştır ve yaşamak için çok az zamanı kalmıştır. Hayatının kalan aylarının büyük bir kısmını, öldüğünde ardında anlamlı bir şey bırakmak için uğraşırken kalan vaktinde de limuzin şoförlüğü yapmaktadır.

Hikâyeleri ise Jonah'nın, Kacey'nin grubunun şoförlüğünü yaptığı bir gece kötü durumda olan Kacey'yi eve bırakmaya çalışmasıyla başlar.

Düşüncelerim:

Gayet hızlı ve ilgi çekici başlayan kitap, yarısından itibaren tekdüzeleşiyor ve fazlasıyla gündelik olayları anlatmasıyla ilgi çekiciliğini gözümde tamamen yitiriyor. Kesinlikle akıcı bir okunmaya sahip olsa bile kitabın bana verdiği hava kesinlikle 2016-2017 yılları. Hem farklı bir şey okuduğumu hissetmedim hem de okuduğum kısımlardan yeterince tatmin olmadım.

Kitabın sadece başı ve sonu varmış, ortaları bir şekilde doldurulmaya çalışılmış gibiydi. Bunun yanında sanki kitabın konusunda bize anlatılması vaadedilen bir şey varmış ama içine girdiğimiz zaman o vaadin boş olduğunu öğrenmişim gibi de hissettirdi.

Sonu beklendikti ama yine de üzdü. İkinci kitabın olacağı ve neyi konu alacağı da ilk kitaptan belli oluyordu. Kitabın sonuyla ilgili şaşırdığım bir şey olmadı.

Puanım: 6.5/10