Son Yılların Gözdesi Dijital Göçebelik!

Dijital Göçebeler Dünya'yı ele geçiriyor! Pandemi sonrası dönemin popüler meslek grupları ve onları kabul eden ülkeler yazımızda!

Dijital göçebelik yani ''Digital Nomad'' özellikle pandemi döneminden beri daha sık duymaya başladığımız bir terim. Dijital göçebelik teknolojik aletlerle, iş yerine gitmeden çalışırken aynı zamanda göçebelik yapmaktır. Hatta bu iş için özel bir vize bile vardır. ''Dijital göçebe vizesi'' olarak adlandırılan vize birçok ülke tarafından dijital göçebe çalışanlara verilmeye başlandı. Peki bu vizeyi hangi ülkeler veriyor? Dijital göçebe olmak için hangi meslekleri yapmalıyız? Bu soruların cevaplarını hemen veriyoruz!

Dijital göçebeler uzaktan çalışma dediğimiz çalışma şekliyle dünyanın her yerinde çalışabiliyorlar. Bunu isterlerse Tekirdağ'da isterlerse New York'ta yapabilirler. Bu tip göçebe yaşayan insanlar genelde daha minimalist hayatlar sürüyor, az ekipman kullanıyor. Dijital göçebe olarak çalışabileceğiniz meslek örneklerini az çok tahmin etmişsinizdir. Dijital pazarlama uzmanlığı, sosyal medya uzmanlığı, SEO uzmanlığı, blog yazarlığı, sosyal medya fenomenliği, grafik tasarımı, yazılım mühendisliği gibi bilgisayar ve teknolojik aletlerle yapılan meslekleri sayabiliriz. Bunları yapmak için bir ofis içinde bulunmak şart değil. Bu mesleği icra eden insanlar bazı ülkelerden dijital göçebelik yapmaları sebebiyle ''Dijital Göçebe Vizesi'' alabiliyorlar.

Dijital göçebelik platformları tarafından bu alanın en avantajlı, en beğenilen ülkesi seçilen Portekiz dijital göçebe vizesi veren ülkelerden ilki. Portekiz dışında, Endonezya, Almanya, Yunanistan, Dubai, Hırvatistan, İspanya, Polonya, Çekya, Norveç, İzlanda, Meksika, Malta, Kanarya Adaları, Çin, Gürcistan gibi ülkeler de dijital göçebe vizesi veriyor. Gittikçe artan dijital göçebelik ile birlikte dijital göçebelik vizesi veren ülkelerin sayısı da artacak gibi gözüküyor.