"Sosyal Medya Demokrasi İçin Ana Tehdit"

Sosyal Medya platformlarına ilişkin yeni bir düzenlemenin geleceği öngörülüyor.

Yazan: Yaren Erdoğan


Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde Recep Tayyip Erdoğan "Sosyal medya, demokrasi için ana tehdit" cümlesini kullandı.

Sosyal medya platformlarını hedef alan Erdoğan, "Dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır. Etkili bir denetim mekanizmasının olmadığı bu mecralardan yayılan bu tarz haberler sebebiyle milyonlarca insanın hayatı kararmaktadır" ifadelerini kullandı. Sosyal medya platformlarının denetimsizliğine dikkat çekerek, milyonlarca insanın hayatının karardığını söyleyen Erdoğan, yalan haberlerin sonuçlarına değindi.

Erdoğan'ın bu konuşmada şu cümleleri de dikkat çekti; "Kamuoyunu doğrudan bilgilendirmek, dezenformasyon ve propaganda ile hakikat dairesinde mücadele etmek bu bakımdan önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın doğru ve tarafsız haber alma hakkına halel getirmeden, insanımızı, özellikle toplumumuzun savunmasız kesimlerini yalana ve dezenformasyona karşı korumaya çalışıyoruz." Yalan, doğru olmayan haberin, dezenformasyonun küresel bir sorun olduğunu söyleyen Erdoğan, bu konuda çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ni de bu anlamda atılmış önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Kaynak: dokuz8haber.com