Sosyal Yaşam ile Cinayetler

Narin cinayeti ve diğer cinayetler ile sosyal yaşam.

Sosyolojik olarak insanlar hayatta hiçbir şeyi önemsemeden hayatlarına devam etme eğilimindeler ama hayatta başlarına bir olay geldiği zaman etrafında insanların pervane olmalarını istiyorlar. Bu da psikolojik olarak yanlış durumlar ortaya çıkarıyor, sosyal ve toplumsal yapı tamamen bozuluyor.

Örneğin; Son zamanda yaşanan Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Öğrendiğimiz son gelişmede ise amca Salim Güran narini öldürdüğünü ve nevzat bahtiyar isimli kişiye nadirinin cansız bedenini atması karşılığında para verdiğini söylerek, narinin cansız bedenini attığını öğreniyoruz.

İnsanlar son zamanlarda çok kötü olaylar yapıyorlar ve narinle beraber iki yaşındaki bir bebeğimizde tacize uğrarak yoğun bakıma kaldırılıyor ve onun arkasından ruhunu teslim ediyor. Ailesi ilk başta hastaneye televizyon düştü diye söylüyorlar bu kadarına da pes dedirtiyorlar . Sen nasıl bir annesin ve babasın bu kadar caniliği nasıl yapabiliyorsun, hiç mi vicdanınız yok. Sosyal medyaya yayılmasa bu olaylar bu insanlar bir de iyi anne baba gibi dolaşacaklardı.

Başka bir olayda ise; Ankara'nın göbeğinde kadın cinayeti işlendi. Cafer Bozdemir tartışmaya başladığı eşi Döne Bozdemir'i sırtından vurdu. Döne Bozdemir hayatını kaybederken, metro esnafı Cafer Bozdemir'i etkisiz hale getirerek polise teslim etti. 

Bu olay ise 14.09.2024'te gerçekleşen bir kadın cinayeti ve katil, 'o benim karım' diye güya kendini savunduğunu sanıyor bu insanlar bu kadar kolay cinayet işleyememeli senin karın diye senin sahip olduğun bir eşya değil ona istediğin gibi davranamazsın.

Kısa kesmek gerekirse bu insanları sosyal olarak incelenmeli ceza evleri rehabilitasyon merkezi, bir şeylerle uğraştıkları tarlada falan çalışmaları sağlansa sosyal olarak düzeltilebilecekler mi diye yetkili doktorlar tespit etse, düzelmiyorlarsa başka yöntemlerle bu hayattan silinmeliler bence.



https://www.haberturk.com/son-dakika-ankara-da-sihhiye-metrosu-nda-kadin-cinayeti-oldurdu-o-benim-karim-dedi-3719912

https://www.ekonomim.com/gundem/son-dakika-narin-sorusturmasinda-flas-gelisme-2-akraba-daha-gozaltina-alindi-haberi-766989