SPİRİTÜALİZM NEDİR?

Herkese merhaba :) bugün sizlere farklı bir konu üzerinde yazmaya karar verdim ve belki de çoğunuzun duyduğu spiritüalizm akımını ele aldım.

Herkese merhaba :) bugün sizlere farklı bir konu ile ilgili yazı yazmaya karar verdim. Belki de birçoğumuzun duyduğu spiritüalizm akımını ele aldım. :)

Öncelikle, spiritüalizmin TDK'daki karşılığı tinseldir, öte alemcilik veya tinselcilik terimi Latince ruh anlamına gelen "spiritus" sözcüğünden türemiştir. Günümüzde mistik, dinsel ve felsefi pek çok akımda ekoller, idoller kendilerine spiritüalist ismini vermiş olsa da terimin farklı anlamlarda kullanımı ortaya çıkmıştır, ama hepsinin ortak noktası ruh tanımını benimsemeleri olmuştur.

Spiritüalizm farklı anlamlarda ve akımlarda kullanılmış olsa da ben bugün ki yazımda ruhu aydınlatmak ve kendi iç dünyamıza dönüp kendimizi nasıl daha iyi hissederiz konularına odaklanmak istiyorum :)

Özgür olmayı diliyorsanız, herkesle ve her şeyle aranızdaki bağlardan sıyrılın. Bu aydınlanmanın ön koşullardan biridir (Spiritüel Yasalar, Diana Cooper)

Okuduğum bir kitapta böyle bir cümle dikkatimi çekmişti ve kendimce nasıl bağlarımdan sıyrılabilirim diye düşünmüştüm. Sonradan biraz mantık kurduğum zaman çok da zor olmayacağını farkettim. Burada bahsedilen bir anda herşeyi silip atmak değil elbette. Yapmamız gereken şey üzerimizde ağırlık yapan şeylerden kendimizi arındırmak. Ruhumuzu temiz tutabilmek için yapabileceğimiz en iyi yöntem iç dünyamızı temiz tutmak. Nasıl evdeki çöpümüzü uzun süre evimizde tutmuyorsak, kendi içimizde bize zarar veren düşüncelerden de sıyrılabiliriz.

Spiritüalizmin bir önemli noktası da kendi hayallerimizi ve tutkularımızı keşfetmekten geçiyor. Örneğin, sabah uyandığınızda yaptığınız iş gerçekten yapmak istediğiniz şey mi yoksa yapmak zorunda olduğunuz için mi bu işi yapıyorsunuz? Bunun cevabını dışarıdaki insanlarla konuşarak bulamazsınız, kendinize dönün ve ben gerçekten bunu istiyor muyum diye sorun. En doğru cevabı yine kendinizde bulacaksınız :)

Asla size yansıttığı bir şey yüzünden başka birini değiştirmeye çalışmayın. Kendi içinize yönelip kendinizi değiştirin (Spiritüel Yasalar, Diana Cooper)

Başka birinin tavrı yüzünden ben neden kendime dönüyorum? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Burada yapmanız gereken şey şu; eğer karşınızdaki kişiyi kendinize göre değiştirmeyi kafanıza koyduysanız burada çok başarılı olamayacaksınız, ama eğer ki kendinizi değiştirip tam olarak ne istediğinize karar verirseniz, belki de o kişinin aslında hayatınızda olmaması gerektiğini farkedeceksiniz. :)

Benim spiritüel yasalar ve spiritüalizm ile ilgili yazacaklarım şimdilik bu kadar, eğer sormak istediğiniz veya ekleyeceğiniz bir şey varsa yorumlardan paylaşın lütfen. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere :)


Kendi iç dünyanıza dönmeniz gerektiğinde meditasyon müziklerine ihtiyacınız olursa eğer sizinle bir link paylaşmak isterim :)