Spiritüel Terimlerin Asıl Anlamları

Spiritüel bir insan olsanız da olmasanız da, sıkça maruz kaldığınız bazı spiritüel terimlerin asıl ve temel anlamlarına bakış.

Maskülen ve Feminen Enerji

Maskülen ve feminen enerjinin insanın cinsiyet kimliği ile alakası yoktur. Her insanın maskülen ve feminen enerjisi vardır. Bu enerjiler bizim dengeli yaşamamızı sağlar. Tıpkı ak olmadan karanın olamayacağı, iyilik olmadan kötülük olamayacağı gibi enerjisel dengemiz için de düaliteye ihtiyacımız vardır. Nasıl giyindiğiniz, konuşma şekliniz, oturup kalkışınız, dış görünüşünüz gibi faktörlerin bu enerjilerle alakası yoktur. Söylediğim gibi olay, enerji ile alakalıdır. Feminen enerji işbirlikçidir, maskülen enerji bağımsız ve rekabetçidir. Maskülen enerji plan yapar; feminen enerji serbest bırakır, akışa teslim olur. Maskülen enerji vericidir, feminen enerji alıcıdır. Maskülen enerji koruyucudur, feminen enerji iyileştiricidir. Maskülen enerji yapılandırıcıdır, feminen enerji yaratıcıdır.

Özetle, bu terimlerin insanın cinsiyet kimliği ya da cinsel yönelimleri ile alakası yoktur. Herkes maskülen ve feminen enerjiye aynı anda sahiptir. Verimli bir yaşam için olabildiği kadar ikisini dengede tutmak gerekir.

Aura 

Aura Eski Yunanca aúra αὔρα "esinti, nefes" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce "esinti, bir nesneyi veya kişiyi çevreleyen gözle görülmez enerji veya atmosfer, hale” anlamına gelir. Aurasız insan diye bir şey yoktur. Sosyal medyada sürekli duyduğunuz sözcüğün, içi boşaltılmış şeklidir. Her insanın aurası vardır. Her insanın enerjisel bir halesi vardır. Bu enerji halesi her kişide farklı renklerde tezahür edebilir.

İkiz Alev/ Ruh Eşleri/Karmik Partnerler

İnsanlar ilişkileri için bir kılıf bulmaya ya da özel hissetmeye eğilimlidir. Yanlış anlamayın ben “her şey manasız, siz özel değilsiniz” diyecek bir insan değilim. Ben her insanın, her deneyimin özel olduğunu savunan biriyim. Her ilişkiniz özel ve olması gerektiği için olmuştur. Ancak ikiz alev, ruh eşi, karmik partner gibi terimlerin yerli yersiz kullanılmaması gerekir.

İkiz alev ilişkileri söylenene göre iki kişinin birbirine karşı, karşı konulamaz bir çekim hissetmesiyle olur. Bu iki kişinin huzurlu bir ilişkisi olmaz. Birbirlerinin spiritüel gelişimlerini desteklemek için, kendilerini bulmaları için birbirlerini zorlarlar. Birbirlerinin hayatlarına spiritüel gelişimleri desteklensin diye gönderilirler.

Ruh eşleri ise sadece romantik ilişkilerde değil, arkadaşlıklarda ve ailelerde de görülebilir. Ruh eşleri birbirlerini çok yakından tanır, ilk görüşmelerinden itibaren birbirlerini zaten tanıyorlarmış gibi hissederler. Birbirlerinin yanında güvende hissederler ve bu ilişkiler huzurlu, iletişimin sağlıklı olduğu ilişkilerdir.

Karmik partnerler de ikiz alevlere benzer olarak toksik ilişki örüntüsü vardır. Kişiler romantik ilişkiler konusunda öğrenmesi gereken hayat derslerini öğrenebilmeleri için bu ilişkilere istemsizce çekilirler.

(Toksik ilişkilere bu terimler altında kılıf bulmayınız. Ben terimlerin doğru anlamlarını açıkladım sadece.)

Karma/ Karmik Olaylar

Karma, aslında bahsettiğim terimler arasında en doğru anlamıyla kullanılan terim olabilir. Ancak, yine de eksik anlatımlarla içinin boşalttığını görebiliriz. Karma sadece olumsuz eylemlerin oluşturduğu sonuçlar değildir. Karma olumlu eylemlerimizin de sonucudur. “Ne ekersen onu biçersin” sözünden anladığınız şey karmanın ta kendisidir. Karmik borçlarınız bu yaşamınızda bulunduğunuz eylemlerden kaynaklı olabileceği gibi, ruhunuzun geçmiş hayattan getirdiği borçlar da olabilir. Eğer iyi şeyler yaptıysanız bunun ödüllerini alırsınız. Bu yüzden karmadan korkmamalısınız. Tekamülünüzü tamamlayabilmek için iyi tohumlar ekmeye gayret ederseniz, endişe edeceğiniz bir şey kalmaz.

Sosyal medyadan ve çevrenizden duyduğunuz bu terimlerin temel anlamları bunlar. İlgililerine daha detaylı araştırmalar yapmalarını öneririm.

*Uyarı: Yukarıda bahsedilen şeylerin hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. Zaten bilimsel dayanakları olsa inanç değil, gerçeklik olurdu. :)

**Görsellerin hiçbiri şahsıma ait değildir. Tüm hakları sanatçılarına aittir.

**None of the images belong to me. All rights belong to their artists.