Spor Animelerine Giriş

En popüler animeler genelde aksiyon temalı olanlar olsa da sizler için sevdiğim 3 spor animesini listeledim.

Anime dünyası çok geniş bir konu yelpazesine sahiptir. En popüler animeler genelde aksiyon temalı olanlar olsa da sizler için sevdiğim 3 spor anime dizisi listeledim.

  1. Haikyu!!
    Voleybol temalı bir anime olan Haikyu, ortaokuldan beri rakip olan Hinata Shoyo ve Kageyama Tobio etrafında gelişen bir lise voleybol klubü hikayesidir.
    Açıkcası Haikyu, şimdiye kadar izlediğim spor animeleri arasında en beğendiğim animedir. Hem çizimleri, hem hikayenin akıcılığı, hem karakterleri hem de heyecanlı maçları bakımından tam bir doyum yaşatıyor. Ayrıca izlerken voleybol kurallarını da öğreniyorsunuz. Ülkemizde yükselen bir spor olan voleyboldan daha fazla keyif alabilmek için bir fırsat olarak da görülebilir.
    Şimdiye kadar Haikyu'nun 85 bölümü bulunmakta. Yeni sezonu da gelecek olan bu animenin müziklerini de çok başarılı buluyorum.
    İzlemediyseniz, izleme listenize almanızı şiddetle öneririm.

2. Kuroko no Basuke (Kuroko's Basketball)
Ortaokulda Miracle Generation olarak anılan bir takımda yer alan Tetsuya Kuroko'nun lise basketbol takımında yer alışını izliyoruz. Kuroko, klasik bir basketbol oyuncusu değildir ve bu özelliği sayesinde yeni takımını yenilmez yapmak için Taiga Kagami'ye ihtiyaç duymaktadır.
Kuroko no Basuke bu listedeki tek fantastik hissi yaratan spor animesi olabilir. Diğer ikisi daha gerçekci durumlardan oluşuyor. Ancak seyir keyfi olarak gayet başarılı olan bir anime. Uzun yıllar spor listemde birinciliği elinde tutmuştu, ta ki Haikyu izleyene kadar.

3. Free!
Yüzmeyi çok seven Haruka Nanase'nin etrafında gelişen olayları tema alan bir spor animesidir. Tek sezonluk bir anime olan Free!'nin listedeki diğer animelerden daha sakin bir yapısı var. Spor, arkadaşlık ve hayattan kesit tarzı animeler izlemeyi seviyorsanız listenize alabilirsiniz.