Spotify 2021 Özeti: Blend

Geçtiğimiz günlerde her kullanıcıya özel 2021 yılı özeti oluşturan Spotify şimdi de bu özetleri arkadaşlarınızla birleştirme imkanı sunuyor.


Spotify, 2015’ten bu yana kullanıcılarına, yıl boyu dinledikleri müziklerden oluşturduğu kısa bir özet sunuyor. En çok dinlenen müzik, sanatçı, tür gibi kişiye özel istatistikleri sağlamasının yanı sıra bu şarkılardan bir dinleme listesi de hazırlıyor. Spotify tarafından sunulan bu yıllık istatistiklerin sosyal medyada paylaşılması da oldukça yaygınlaştı ve yıl sonunun en beklenen yanlarından biri hâline geldi.

Yakın zamanda bu yılın istatistiklerini kullanıcılarıyla paylaşan Spotify, bu özetleri arkadaşlarla birleştirmeyi sağlayan bir yeniliği de kullanıma sundu: Blend. Basitçe, 2021 yılı özetlerinizi arkadaşınızla karşılaştırıp müzik zevki uyumunuzu ölçüyor bu blend özelliği. Ortak dinlediğiniz sanatçıları, türleri, hanginizin hangilerini daha fazla dinlediğini de detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Tıpkı 2021 özetiniz gibi blend sonuçlarını da sosyal medyada paylaşabiliyorsunuz. 2021 yılında dinlediğiniz müziklerden sentezlediği, ikinizin de erişebileceği ortak bir çalma listesi de oluşturuyor. Bu derleme liste kütüphanenize ekleniyor ve ayrı ayrı dinlenebiliyor. İstediğiniz zaman blendden ayrılıp ortak listenizden çekilebiliyorsunuz.

2021 özeti penceresindeki “Blend Oluşturma” seçeneğinden ulaşabileceğiniz davet bağlantısını, birlikte blend oluşturmak istediğiniz arkadaşınızla paylaşarak kolayca blend istatiklerinizi oluşturabilir, ortak çalma listenize erişebilirsiniz. İkinizin de çok iyi bildiği şarkıları eklediği gibi, biraz daha kıyıda köşede kalmış, o kadar da iyi bilmediğiniz şarkıları da listeye eklediğinden, müzik zevkiniz çok büyük oranda uyuşsa bile arkadaşınızla birlikte yeni keşifler yapabilir ve iyi vakit geçirebilirsiniz.