Spotify Rotasını Genişletiyor: Podsights ve Chartable Satın Alındı!

Spotify, podcast dünyasında rotasını genişletmeye devam ediyor. Podsights ve Chartable ile büyüyor.

Spotify, günümüzde dijital müziğin başında gelen platformlardan özellikle ülkemizde Podcast serileri gittikçe yaygınlaşıyor. Bu başarılarını daha çok kitleye yayabilmeyi amaçlayan dijital müzik platformu, çeşitli reklam şirketlerine büyük yatırımlar yapıyor. Yakın zamanda 180 milyon premium kullanıcıya ulaştığını duyuran platform, 2021 yılında Findaway'ı satın alarak sesli kitap dünyasına adımını atmıştı. Şimdi ise, yakın zamanlarda Podsights ve Chartable'ı platformun bünyesi kattığının haberini paylaştı. Podcast etkisini daha fazla büyütmek isteyen Spotify, bu yatırımlarla dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.

Podsights, reklamverenlerin kampanyalarının nasıl devam ettiğini; kampayanlarının hane sayılarını bilmeleri için barındırma sağlayıcıları arasında gerçek zamanlı, ciddi anlamda şeffaf gösterim raporları sağlayan bir reklam şirketidir. Podsights, podcast indirmelerini, ilgili aktiviteyle birleştirerek, yayıncılara podcast reklam kampanyalarının etkinlikleri üzerine olağanüstü bilgileri ortaya koyar. Eğer podcast serisine sahipseniz, Podsights sayesinde ne kadar dinlenmiş olabileceğiniz gibi çeşitli bilgilere şeffaf bir şekilde ulaşabileceksiniz. Aynı zamanda, podcast dışında Podsights'ın dahil olduğu alanlar da Spotify'da kullanılabilecek. Videolu, görüntülü, sesli reklamlar da sahip olunan dijital alanlar arasında. Spotify'ın, Podsights yatırımı, doğru ölçeklere ulaşımı kolaylaştıracağını söylemek mümkün.

Chartable reklam şirketinin amacı ise, kitlelere ulaşabilinmesini sağlamak adına podcast analiz platformunu uygulamaktır. Tanıtımlarla beraber, izleyicilerinin içgörü araçlarıyla podcasti kimlerin izleyip, reklamların kimler tarafından görülüp, duyulduğunu tekrar şeffaf bir şekilde bilgiler elde edilmesini sağlar. Eş zamanlı olarak iş yapılırken, kitleyi de arttırabilme gerçekleştirebilecek. Podsights'ın teknolojilerinin aksine, Chartable'ın, SmartLinks teknolojileri gibi teknolojiler sadece podcast serilerinde aktif olabilecek haberi ortalıklarda dolaşıyor.

Bu yatırımlar sayesinde, yayıncıların görüntülenmelerini anlama ve kitlelerini genişletme reklamları kolaylaşmış olacak. Spotify şirketinin bu yatırımlara ihtiyaç duymasının sebebi, yayınlanan reklamların ne işe yaradığı, ne için kullanıldığı gibi bilgileri tam olarak yansıtamamasıydı. Artık bu yatırımlarla, podcast serilerinde yepyeni bir döneme giriş yapıldı diyebiliriz. Popüler içerikler anlamında büyüyen dijital platform, artık reklamlar aracılığıyla da adını daha çok duyurabilecek. Nedeni bilinmez şekilde Podcast anlamında rotasını genişleterek, müzik dünyasını ihmal ettiği dedikoduları dolaşan şirketin ilgi çekici yatırımlarının mali detayları ise henüz paylaşmadı.