Stresten Uzaklaşmak İçin Trekking Gezileri

Stresi tamamen yok etmek mümkün değil fakat azaltmanın en etkili yöntemlerinden trekking gezileri...

Stres, hayatımızın her döneminde bizlerle beraberdir. Gün içerisinde canımızı sıkacak en ufak olay bile saatler boyu süren streslere sebep olabilir. Stresi azaltmak için yapabileceğimiz pek çok egzersizler, terapiler veya profosyonel yardımlar mevcuttur. Fakat bana kalırsa en etkili yöntem ''trekking gezileri'' olacaktır.

İnsan vücudu düzenli olarak hareket etmeye programlanmış bir mekanizma olduğu için yeteri kadar hareket edilmemesi bile bizlere stres kaynağı olarak dönebilir. Bu sebeple olabildiğince hareket etmek stresin etkilerini belirli oranda azaltacaktır.

Peki nedir bu trekking gezileri?

Trekking gezileri; belirli gruplar halinde önceden belirlenmiş rotasyonu takip ederek yapılan doğa yürüyüşleridir. Stresi azaltma etkisi bu yürüyüşlerin doğa içerisinde olması ile de ilişkilendirilebilir. Kuş cıvıltıları, su sesleri ve sevdiğiniz insanlar eşliğinde yapacağınız bu gezi sizleri gün içerisindeki yoğunluktan uzaklaştırıp adeta ruhunuzun dinlenmesine yardımcı olacaktır. Öte yandan yapılan araştırmalara göre; trekking gezileri antidepresan niteliğinde olup zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilediği gözlemlenmiştir.