Süper Lig'deki İstanbul Takım Sayısı 8 Oldu

Süper Lig' de 2022 - 2023 sezonun da istanbul' daki takım sayısı 8' e yükseldi.


Süper Lig' de yer alan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbul Başakşehir, Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa takımlarının yanına bu sezon TFF 1. Lig' de göstermiş oldukları başarılı performansları ile Ümraniyespor ve İstanbulspor Süper Lig'de mücadele etme hakkı kazandılar.




Ümraniyespor TFF 1. Lig' de sezonun bitimine 3 hafta kala Balıkesirspor'u 4 - 1 mağlup ederek tarihinde ilk kez Süper Lig'de oynama hakkı elde ettiler.

İstanbulspor ise TFF 1. Lig' de normal sezonu 60 puan ile 4. sırada tamamlayarak Play Off' larda mücadele etme hakkını kazanmışlardı. İstanbulspor Play Off' lar da ki ilk maçın da BB Erzurumspor'u ilk maçında deplasman da 4 - 2 ' lik skor ile mağlup ederek final turunun kapısını aralamışlardı. Kendi sahasında İstanbul' daki maçı ise rakibi BB Erzurumspor'a 1 - 0 kaybetmelerine rağmen Play Off'lar da Finale kaldılar.

Final mücadelesinde Kocaeli'de karsı karşıya gelen Bandırmaspor ile İstanbulspor arasında oynana karşılaşmada gülen taraf 2 - 1 'lik skor ile İstanbulspor olurken Play Off şampiyonu olarak 17 yıl sonra yeniden Süper Lig' e yükselmiş oldular.

İstanbulspor ve Ümraniyespor' un Süper Lig'e yükselmeleri ile İstanbul' daki takım sayısı da 6' dan 8 ' e çıkarak İstanbulda ki maç sayısı 25'e yükselmiş oldu.

İstanbul'daki takımlar için birbirleri arasında oynayacak olmaları deplasman sıkıntısı yaşamayacak olmaları bir artı olacağı gibi deplasman'da istanbul' a gelecek olan takımlar için ise ekonomik olarak da artı bir yük olacak gibi görünüyor.