Tarot nedir? Ne değildir?

Tarot düşündüğünüz şey olmayabilir.

Tarot nasıl ortaya çıktı?

Tarot yeni bir ilim değildir. Kökeni yıllar öncesine dayanır. Günümüzde kullanığımız tarot destesinin ilk adımlarını Fransız okültist Jean- Baptiste Alliette tasarlamıştır. Daha sonra Londralı bir grup mistik ve filozofun kurduğu Altın Şafak Hermetik Cemiyeti'nde günümüzde kullanılan tarot tasarlanmıştır. 1909 yılında şu an tarot eğitimlerinde en sık tercih edilen ve klasik tarot destesi diye adlandırdığımız Rider- Waite Tarot destesi tasarlanmış ve dünyada en çok satan deste olmuştur.

Tarot fal mıdır?

Fal kelimesi dilimize arapçadan geçmiştir. Arapça anlamı “uğur, iyi tâli’, baht” olan kelimenin gelecek bildirmekle pek alakası yoktur aslında. Muhammed Peygamber de bu kelimeyi hayırlı işleri ifade ederken kullanıyormuş. Zamanla dilimizde kelimenin anlamı genişlemiş ve Türk Dil Kurumu kelimeyi "Geleceği öğrenmek, şans ve kısmeti anlamak amacıyla oyun kâğıdı, kahve telvesi, el ayası vb.ne bakarak anlam çıkarma; bakı:" olarak tanımlamıştır.

Sorumuzun cevabına gelecek olursak eğer kelime anlamı ve aslolan arasında minik bir nüans vardır. Tarot bir sembol okumasıdır. Ezoterik sembolizmin temelleri tarottan bile eskidir. Dünyada her şey sembolik anlamlara sahiptir. Tarot kartları tasarlanırken her ayrıntısı sembol dünyasından seçilerek eklenmiştir. Günümüzde ve geçmişte de "falcılar" bir kanaldan ya da bir kaynaktan, başka bir "boyuttan" bilgi aldıklarını söylerler. Tarot böyle bir şey değildir. Fala bakılır, tarot okunur.

Tarot okumak için başka kanallara başvurmanıza gerek yoktur. Tarot'un dilini, sembollerin dilini öğrendiğinizde sizde tarot okuyucusu olabilirsiniz.

Tarot gelecekten haber vermez mi?

Tarot gelecekten haber vermez. Güncel enerji ile birlikte, kartlardaki sembolizmi kullanarak gelecek tahmininde bulunabiliriz. Tarotta bir insanın hayat döngüleri sembolik olarak resmedilmiştir. Saf Soytarının hayat yolucuğuna kartlarla şahit oluruz. Tarot okumaları sırasında bu yolculuğun parçalarını kendi hayat yolculuğumuzla birleştirerek bir kanıya varırır ancak hiçbir şey kesin değildir. İnsan iradesi her şeyden üstündür. Tarottan edineceğiniz "gelecek" ile alakalı bilgiler değişkendir. Gerçekliğiniz iradenize bağlıdır.

Yani özetleyecek olursak tarot faldan çok bir rehberdir. Kimsenin kimseyi anlamadığı bir dünyada insanların onları anlayacak bir kapı aramaları oldukça doğaldır. Bu ilme inanırsınız ya da inanmazsınız. İçinizden bir tarot rehberliği almak isteyen varsa kendini falcı olarak tanıtan insanlardan ve sembol okumak dışında, bir yerlerden ya da birilerinden bilgi aldıklarını söyleyen insanlardan uzak durun. Dolandırılmayın. Sevgiler.