The Book Of Boba Fett İzlemeli Miyim? #44

29 Aralık 2021' de izleyicisiyle buluşan dizi, ünlü ödül avcısı Boba Fett ve paralı asker Fennec Shand' in yükselişini konu ediniyor.

The Book Of Boba Fett, yarım asırlık Star Wars evreninin popüler karakterlerinden birisi olan Boba Fett' in maceralarını ele alıyor. Dizide bir ödül avcısı olan Boba Fett ve paralı asker Fennec Shand'e odaklanılmakta. Dizinin yönetmen ve yapımcı kadrosu arasında ünlü yönetmen Robert Rodriguez' de yer almaktadır. Özellikle The Mandalorian dizisinde ki atmosferi koruyup klasik Star Wars anlatım dilini tercih etmeleri diziye ayrı bir hava katmış. Western havasını da içerisinde barındıran dizide The Good, the Bad and the Ugly filminden bire bir alınmış gibi hissettiren sahnelerde mevcut. İlk bölümü daha çok prolog mantığıyla sunulan dizi toplamda yedi bölümden oluşacak. Star Wars evrenine hâkim olmayan, Boba Fett' i hiç bilmeyenler için kısaca ondan bahsedelim.

Boba Fett Kimdir? 

Boba Fett, Star Wars evreninde uzun süre ödül avcılığı yapmış bir klondur. Cumhuriyet’ in düşüşünden İmparatorluğun yükselişine kadar faal şekilde çalışmış, namını bütün evrene duyurmayı başarmıştır. Kamino adlı gezegende Sith Lordu Darth Tyranus (Kont Dooku) ile Jango Feet arasında yapılan bir anlaşma sonucu yaratılmıştır. Her ne kadar klon olarak yaratılmış olsa da Jango onu klon olarak değil, oğlu olarak görüyordu ayrıca diğer klonların aksine hızlı yaşlanmak için klonlanmamıştı.  

Bir Mandalorian olmamasına rağmen babasını taklit etmek için Mandalor zırhı giymektedir. Ayrıca Slave I adlı bir yıldız gemisine sahiptir. Küçük yaşlarda babası tarafından yakın dövüş ve silah kullanma konusunda eğitilmişti. Yıllar içinde gelişen yetenekleri yaşından dolayı körelmeye başlasa da Gaffi Sopası konusundaki yeteneği kendisinden bir şey kaybetmemektedir.  

Hayatının dönüm noktasını ayrılıkçı bir gezegen olan Geonosis’ te yaşayan Boba, bu gezegende babasını kaybeder ve yetim kalır. Babasını öldüren Jedi Ustası Mace Windu’ ya suikast girişiminde bulunur fakat bu girişim başarısız olur. Başarısız olan suikast girişimi sonucunda Coruscant’ ta hapse girer. Bir süre hapiste kaldıktan sonra buradan kaçmayı başarır ve babasının mesleğini devam ettirir. İmparator Palpatine dönemine kadar galaksideki en popüler ödül avcılarından birisi olmuş, Darth Vader ve Jabba Desilijic Tiure gibi güçlü isimlere hizmet etmiştir.  

Jabba tarafından başına ödül konulan Han Solo’ yu Tatooine’ e getiren Boba Fett, burada bir kaza sonucu Sarlacc çukuruna düşer. İnsan yiyen bu canavarların elinden kurtulmasına rağmen zırhını bir grup Jawa çalar ve Cobb Vanth’ a satar. 

Dizi, Boba Fett' in Sarlacc çukurundan nasıl kurtulduğunu, Gaffi sopasında nasıl bu kadar ustalaştığını seyirciye kabul edilebilir, yalın bir dille anlatıyor. The Book Of Boba Fett ,genel olarak Star Wars temasına uygun yapısı, basit ve anlaşılır senaryosu ile gerçekten izleyiciyi tatmin etmeyi başardı. İlk iki bölümü yayınlanan dizinin 3. bölümü 12 Ocak Çarşamba günü Disney Plus üzerinden seyircisiyle buluşacak.